A Grace klinika, imidzskép

Vajon lesz 21. évada A Grace klinikának? Ezt tudjuk eddig

A Grace klinika most lépett be a második évtizedébe a televízióban, és egyelőre nem mutatja a hanyatlás jeleit.


2005-ös debütálása óta A Grace klinika az ABC történetének leghosszabb ideje futó főműsoridős sorozatává vált. Az orvosi dráma mindent túlélt, az elvágott LVAD-kábeltől kezdve a repülőgép-szerencsétlenségen át a világjárványig. Ez magában foglalja a régi és új arcok váltakozását is − a 20. az első olyan évad, amelyben Ellen Pompeo már nem játszik főszerepet.

Bár a legfrissebb rész március 14-én debütált, egyértelmű, hogy új korszak kezdődik, és máris érdekel bennünket, hogy lesz-e folytatás. Összeszedtük, mit tudunk eddig.

​Lesz 21. évad?

Április 2-án az ABC az Instagramon közölte a hírt, hogy a régóta futó orvosi drámát hivatalosan is megújították a 21. évadra.

Ezzel a sorozat egy újabb lépést tett a rekordok felé, mint a leghosszabb ideig futó főműsoridős orvosi dráma. Shonda Rhimes, a sorozat készítője és executive producere a Hollywood Reporternek nyilatkozva elmondta:

A Grace klinika rajongóinak hűsége és szeretete egy történelmi 21. évadba repített minket, és nem is lehetnék hálásabb nekik. Meg Marinis (showrunner) történetmesélése továbbra is lendületben tartja a sorozatot, és alig várom, hogy lássam, mit tartogat a következő évadra.

​Tudjuk, hogy ez lesz-e az utolsó évad?

Ez még mindig nem világos. Meg egy, a 20. évad premierjéhez kötődő interjúban azt mondta, hogy még vannak történeteik, amiket el kell mesélniük. A Deadline-nak mondta:

Nem tájékoztattak arról, hogy ez az utolsó évad, szóval addig folytatom és mesélek történeteket, amíg hagyják. Óriási támogatást kapunk a stúdiótól, a csatornától és a Shondalandtól.

​Mikorra várható a 21. évad megjelenési dátuma?

A sorozat a Hollywood Reporter szerint a 2024-25-ös szezonra előrehozott megújítást kapott. Bár a pontos premierdátum még várat magára, valószínűleg az ABC őszi műsorsorozatához csatlakozik. A 19. és a 20. évad a világjárvány, illetve a WGA és a SAG-AFTRA sztrájk miatt csúszott el.

​Kikre számíthatunk a szereplőgárdában?

Még nem tudjuk biztosan, hogy ki fog bemosakodni a következő évadban. Sőt, meglepő cserék is lehetnek. A Deadline szerint a 21. évadban lejár a szerződése a veterán szereplők közül Chandra Wilsonnak, James Pickens Jr-nak, Kevin McKiddnek, Kim Ravernek, Caterina Scorsonénak és Camilla Luddingtonnak.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs remény. Chandra, aki Miranda Bailey-t játssza, a People-nek nyilatkozott a 2023-as évben:

Kihívást jelentek magamnak, hogy ott legyek az utolsó epizódig, az utolsó napig, az utolsó jelenetig.

A sorozat névadója, a Meredithet alakító Ellen Pompeo a 19. évad végén sorozatszereplőként búcsúzott. A 21. évadban való részvételét még nem erősítette meg, de Ellen továbbra is visszatérő szereplő és az epizódok hangalámondója.

Forrás: Goodhousekeeping

Nyitókép: Profimedia