Beyoncé a 2023-as Grammy-díjátadón

4 felejthetetlen pillanat a 2023-as Grammy-díjátadóról

Lezajlott a 2023-as Grammy-díjátadó, melyen bőven történtek említésre méltó pillanatok. Nagy sztárok először találkoztak egymással, mások rekordot döntöttek. Alábbi cikkünkbe az idei történelmi jelentőségű gála felejthetetlen pillanatai közül írtunk össze néhányat.


1. Adele és Dwayne Johnson első találkozása

Kívülállóként szemlélve nagyon sok embernek úgy tűnhet, hogy a sztárvilág egy zárt burok ahol mindenki ismer mindenkit. Ez azonban nem így van. Mint az az idei gálán is kiderült, ha egy híresség odáig van valaki más munkásságáért, az nem jelenti, hogy találkoztak is korábban.

Így volt ez Adele és Dwayne „The Rock” Johnson esetében is. Mindketten rajonganak egymásért, viszont az útjaik még sosem keresztezték egymást. Egészen mostanáig. Trevor Noah a nyitó monológja közben odasétált az énekesnőhöz majd, ezt mondta neki:

„A személy, akivel Adele mindig is szeretett volna találkozni, az Dwayne Johnson. Még sosem találkozott vele. Megtudtam, hogy ő egy nagy rajongód. És most van itt valaki, akit ne hívjunk Dwayne Johnsonnak, hanem inkább The Rock-nak.”

Ekkor a híres színész is odalépett Adele-hoz, majd megölelte őt.

2. Első díjazott transznemű nő

Sam Smith és Kim Petras vitte haza a legjobb popduó/csoportos előadás díját az Unholy című slágerükért. Köszönőbeszédükben Petras megjegyezte, hogy transznemű nőként ő az első, akit Grammy-díjjal jutalmaztak a munkásságáért. Emiatt még jobban megtisztelve érezte magát, és köszönetet mondott minden transznemű művésznek, akik kijárták előtte az odáig vezető nehéz utat.

​3. Beyoncé rekordot döntött

Beyoncé sajnálatos módon — állítólag a forgalom miatt — nem tudott személyesen ott lenni időben, hogy átvegye az egyik díját. Amikor viszont megérkezett, akkor Trevor Noah személyesen adta át neki a jutalmat, majd később a megdöntött rekordhoz is gratulálhatott neki. Mostantól ugyanis Beyoncé a legtöbb Grammy-díjat birtokló személy.

Egészen idáig Quincy Jones-szal holtversenyben állt a második helyen, azonban a Renaissance című albumért nyert díjjal összesen már 32 győzelmet aratott. Ezzel ő tartja a rekordot.

4. Lizzo tiszteletmutatása Prince felé

Lizzo az About Damn Time című daláért vihetett haza Grammy-t. Köszönőbeszédében elárulta, mennyire lesújtotta őt amikor annak idején Prince elhunyt. Elmondása szerint akkor határozta el, hogy életét és művészetét a pozitívzene-alkotásnak szenteli. Győzelmével bebizonyította magának is, hogy az elhatározása sikerre vezető, így pedig eredményesen tiszteleghet egykori példaképe előtt.

Nyitókép: Getty

Forrás: Pure Wow