A Grincs horrorváltozatának egyik jelenete

Máris készülhet a Grincs-film horror változatának folytatása

Idén decemberben a klasszikus, zöld lény ismét visszatér tönkretenni a karácsonyt, bár nem úgy, ahogyan azt megszokhattuk. A produkció horrorköntösbe öltözteti az eredeti történetet, az új filmnek pedig már lehet, hogy készül a második része. Így nyilatkozott a rendező a folytatásról.


A The Mean One című film olyan újvonalas horror stílus része, melyben kiskorunkból ismert, szeretett karaktereket dolgoznak fel úgy, hogy rémálmokat okozzanak. Ebbe a kategóriába esik majd a Winnie the Pooh: Blood and Honey is, mely Micimackót helyezi a középpontba.

A Grincs történetét valószínűleg mindenki ismeri. A hegyekben élő zöld lény utálja a karácsonyt és hogy rajta kívül mindenki boldog, ezért eltökéli, hogy elrontja mindenki ünnepét. Az aranyos mesének az eddigi feldolgozásai mind boldog véget értek és az elfogadást, szeretet hirdették.

Az idei produkcióban azonban ez nem így lesz. A főszereplő nő — akit Krystle Martin alakít — visszatér Newville városába, ahol gyermekként szemtanúja volt a Grincs karácsonyi gyilkolásának. Ekkor viszont ismét elkezdődik a vérontás, így a szörny nyomába ered, hogy megmentse a város lakóit és a karácsonyt.

A második rész érkezésével kapcsolatban még nem jelent meg hivatalos közlemény, de a film rendezője már elejtett néhány apró utalást róla. Steven LaMorte egy nemrég adott interjújában azt mondta, lehet, van egy vázlata a második felvonáshoz, de az is elképzelhető, hogy semmilye sincs. A Screen Rant cikkében így idézték a szavait:

Vannak-e ötleteim a The Mean One folytatásához? Határozottan van egy teljes elképzelésem, amihez lehet, hogy van, de lehet, hogy nincs több megírt oldal az összes díszlettel és néhány tervvel együtt. Nem lehetek biztos benne, hogy van vagy nincs. De ha lenne egy második The Mean One, akkor a története őrült lenne.

Az ilyen típusú horrorfilmeknél általában nem számítanak kasszasikerre, de vannak kivételek, így az érdeklődési szinttől függ majd, hogy folytatják-e a történetet. A film december kilencedikén jelent meg.