Tóth Orsi és Hajdu Szabolcs a Kálmán-nap című filmben

Mindenki csak mondja a magáét, és alig várja, hogy megkapja a figyelmet

Új előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja, a Kálmán-nap, amely március 14-én debütál a mozikban.


Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja is a színpadról kerül a filmvászonra, de míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a Kálmán-nap az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségeket és morális dilemmákat járja körül.

A film sztorija szerint Kálmánhoz és Olgához vendégségbe érkezik Levente és Zita, hogy a két negyvenes pár megünnepelje Kálmán névnapját. Az egyre sűrűsödő koccintások mentén azonban gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek.

„Miközben mindenki csak mondja a magáét, és alig várja, hogy megkapja a megfelelő figyelmet és szeretetet, elfogy egy üveg pálinka, a dráma pedig ott bújik valahol a harmadik és negyedik feles között - ezt a sztorit szerettük volna elmesélni a Kálmán-nap trailerében”

– fogalmazott Bouandel Doraya, a Robbit Creative trailer vágója, a koncepció megálmodója.

A Kálmán-nap szereplői Hajdu Szabolcs, Tóth Orsi, Földeáki Nóra, Szabó Domokos és Gelányi Imre. Rendező-forgatókönyvírója és zeneszerzője Hajdu Szabolcs, operatőre Bántó Csaba, jelmeztervezője Pető Kata, vágója Zuzana Cséplő, a hangért Dusan Kozak volt a felelős, producerei Hajdu Szabolcs, Prikler Mátyás és Jim Stark. A független film létrejöttét a Szlovák Audiovizuális Alap, illetve számos magyarországi egyéni és civil közösség támogatta.

A K\u00e1lm\u00e1n-nap c\u00edm\u0171 film hivatalos plak\u00e1tja

Góg Emese grafikus munkája

Nyitókép: Budapest Film