brown and white short coated dog covered with white textile

5 film, ami halloweeni hangulatba varázsol

Mindegy, hogy a Halloween vagy halottak napja vita melyik oldalán állunk, ezek a filmek kellemes őszi, borzongatós hangulatba varázsolnak bennünket.1.   Coraline és a titokzatos ajtó

2009-ben mutatták be ezt a kicsit hátborzongató, de nagyon szórakoztató rajzfilmet. Mindegyik karakter lenyűgözően van ábrázolva, a helyszín animációja pedig magával ragadó.

A történet szerint a tizenkét éves Coraline és családja egy vidéki kis házba költöznek. A címszereplő kislány nem igazán találja a helyét az új helyen, szülei pedig a munkába feledkezve kevés időt tudnak ráfordítani. Egyik nap viszont egy átjáróra bukkan, ahol a saját világának egy másik változatát találja meg, ahol az anyukája és apukája kedvesek vele, és elkényeztetik. A legfurább dolog ezen a helyen, hogy mindenkinek gombszeme van.

A hátborzongató bonyodalom akkor kezdődik, amikor ott próbálják tartani a kislányt, ezért neki minden bátorságát be kell vetnie, hogy elszabaduljon.

2.   Hókusz pókusz

Bár 1993-ban alulértékelték a kritikusok, a film varázsütésre a Disney egyik legnépszerűbb filmjévé vált. Mindezek felett pedig a legtöbb halloweeni filmes lista élén szerepel.

A múltban megégetett boszorkánynővérek a jelenkor egyik Halloweenján visszatérnek az élők közé, és ott folytatják ördögi tevékenységeiket, ahol abbahagyták. Néhány fiatalnak viszont meg kell állítani őket, mielőtt mindent tönkretesznek.

3.   Az

A Stephen King könyve alapján készült film fő gonosza, Pennywise az egyik legismertebb horrorkarakter. Az események szerint egy kisvárosban sorra tűnnek el a gyerekek, hét fiatal viszont képtelen kiverni a fejéből a rettegést és a bohócot, aki felelős azért a sok megmagyarázhatatlan dologért, ami velük történik.

4.   Ollókezű Edward

A különc tudós egy igazi fiút barkácsolt magának laborjában. Az alkotás érez és gondolkodik, viszont még nincs kész. Egyetlen dolog, ami hiányzik, az a két karja, amiknek a helyén ormótlan ollók éktelenkednek. Sajnos ez nem fog megváltozni, ugyanis a doki meghal, így Edwardnak ilyen formában kell beilleszkednie a társadalomba.

A Johnny Depp főszereplésével készült klasszikus megfelelő hangulatot biztosít számunkra, ha egy kis szívmelengető borzongásra vágyunk.

5.   Beetlejuice – Kísértethistória

Barbara és Adam Maitland (Geena Davis és Alec Baldwin) haláluk után szellemként kísértenek saját házukban, ám nem bizonyulnak elég ijesztőnek ahhoz, hogy elüldözzék az új lakókat. Ezért segítségül hívják Beetlejuice-t (Michael Keaton), akinek viszont más tervei vannak.