Részlet a Dűne című filmből

Ezeket tudjuk jelenleg a harmadik Dűne-filmről

Hatalmas sikert tudhat magáénak az épp a mozikban futó Dűne: Második rész, ami előrevetíti, hogy várhatjuk is a harmadik film eljövetelét – természetesen megtartva a főbb karaktereket és Denis Villeneuve rendező személyét.


Az első két Dűne-film Frank Herbert kultikus sci-fi univerzumának legelső regényét dolgozta fel. Bár a második felvonás története a könyv végéig elvezet minket, számos kérdésünk maradhat a Timothée Chalamet által megformált Paul Atreides sorsával kapcsolatban.

Már biztos, hogy érkezik a harmadik rész?

Bár még nincs bejelentve, viszont biztosak lehetünk a folytatásban, hiszen világszerte a mozikban annyit termelt már a film bő egy hét alatt, amely ilyen rövid idő alatt visszahozta már a készítési és marketingköltségeket. A film pedig pár hónapig még biztosan műsoron marad.

Denis Villeneuve rendező már korábban kijelentette, hogy egy trilógia megvalósítása számára maga a beteljesült álom lenne. A harmadik film valószínűleg Herbert második regényét, a Dűne Messiását dolgozná fel. A direktort – a hírek szerint – a többi könyv már nem érdekli, mivel azok szerinte egyre jobban ezoterikussá válnak.

Mikor jelenhet meg?

Feltételezve, hogy a Dűne újabb része hamarosan zöld utat kap, minden bizonnyal több éves várakozás elé nézhetnek a rajongók. Szóba került az is, hogy Villeneuve a mostani rész után kicsit kikacsintana és más témában forgatna szívesen: Kleopátra életét és az ugyancsak megfilmesíthetetlennek hitt Randevú a Rámával című sci-fi regényt is vászonra vinné.

Ki fog szerepelni a Dűne 3-ban?

Ha Villeneuve harmadik Dűne-filmje valóban a Dűne Messiása című regényt követi majd nyomon, akkor számíthatunk arra, hogy a főszereplők közül sokan visszatérnek: Chalamet, Rebecca Ferguson és Zendaya valószínűleg mindannyian.

Florence Pugh is visszatérne Irulan szerepébe – és ezúttal már sokkal többet láthatnánk belőle a vásznon.

Ha lesz egy Dűne Messiása, ahogy tervezzük, Pugh az egész alkotás egyik kiemelkedő szereplője lesz

– magyarázta Villeneuve.