Katalin hercegné és Vilmos herceg

Ez volt Vilmos herceg és Katalin hercegné első reakciója Harry könyvére

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné először vettek részt hivatalos eseményeken Harry könyvének megjelenése óta. Bár jótékonysági célzattal látogattak el az intézményekbe, a helyszíneken sok jelenlévő mégis a Spare című memoárról kérdezte őket.


Harry herceg memoárja január 10-én jelent meg hivatalosan. A könyv tartalmában helyet kapott Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolata a sussexi herceggel, az idősebb testvér erőszakos közeledése öccse és Meghan Markle felé, illetve az is, hogy Károly király sokszor feláldozta fia érdekeit a saját céljai eléréséhez.

A kiadásban a szerző több ponton is rossz színben tűnteti fel a rokonait, a palota és a királyi család tagjai azonban még nem nyilatkoztak a leírtakkal kapcsolatban. A walesi hercegi pár a megjelenés óta most először vett részt hivatalos eseményeken. Többek között ellátogattak egy újonnan megnyitott liverpooli kórházba, majd később a Birkenheadben található Open Door Charity központjába is.

Az első helyszínen a szokásos rendszer szerint mosolyogva, jókedvűen mentek be az épületbe, ahol számos fotót készítettek a jelenlévőkkel és próbáltak válaszolni a kérdéseikre. A sajtó számára fenntartott külső területről azonban valaki Harry könyvéről érdeklődött.

„Tervezi-e valaha, hogy kommentálja Harry könyvét, uram?"

— olvashatjuk az Independent cikkében.

A kérdést figyelmen kívül hagyták, majd a személyzet részletesen bemutatta nekik a Royal Liverpool University Hospital-t. Később a jótékonysági szervezethez mentek, ami egy olyan egyesület, amely a kultúra és a kreativitás segítségével támogatja a fiatal felnőttek mentális egészségét Merseyside-szerte.

Sajnálatos módon a kerülni kívánt témakör azon a helyszínen is megjelent, hiszen egy sajtós azt kérdezte a jelenlévő királyi személytől, hogy volt-e már alkalma beleolvasni a testvére könyvébe. A kérdésre ebben a helyzetben sem kaptak választ az érdeklődők.

Feltételezhetően a palota ebben a helyzetben is azt a taktikát választja, amit a Harry és Meghan című dokusorozat megjelenése után is. Ennek részleteiről és a tervükről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. Ez a taktika egyelőre úgy tűnik, hogy sikerhez vezető, hiszen — bár a Spare már most a leggyorsabban fogyó tényirodalmi könyv — Harry népszerűsége jelentős mértékben visszaesett a megjelenés óta.

Nyitókép: Getty