daniel radcliffe

Végre megszólalt Daniel Radcliffe, visszatérne-e Harry Potter szerepébe

A Pottert megformáló Daniel Radcliffe egy interjúban válaszolt arra a kérdésre, visszabújna-e a varázsló bőrébe, ha filmre viszik a Harry Potter és az elátkozott gyermek című folytatást.

Daniel Radcliffe-fel a New York Times interjúzott új filmje, a The Lost City kapcsán, amiben Sandra Bullock és Channing Tatum mellett játszik. Arra is rákérdeztek, visszatérne-e a varázslóvilágba. Ez azért vált aktuálissá, mert nemrég a filmsorozat egyik rendezője, Chris Columbus azt nyilatkozta, hogy szívesen készítene filmváltozatot a könyvek eredetileg a Brodwayre készült folytatásából, a Harry Potter és az elátkozott gyermekből. Úgy fogalmazott, filmes álom lenne, ha Dannel, Ruperttel és Emmával, az eredeti széria főszereplőivel újra forgathatna, amikor a három színész annyi idős lesz, mint a darabbeli alteregójuk. Mintának a Star Warst nevezte meg, ahol néhány évtized után J. J. Abrams rendező újra összegyűjtötte az eredeti stábot. Szerinte megfizethetetlen élmény volt Harrison Fordot újra Han Solo bőrében látni, és ugyanilyen nagyhatású lenne a felnőtt Harryt, Ront és Hermionét filmezni.

Radcliffe azonban ennél sokkal lelombozóbb választ adott: egyelőre egyáltalán nem tervez visszatérni a varázslóvilágba, és bár részt vett az HBO által az első film 20. évfordulójára készített retrospektív összeállításában, amit szilveszterkor mutattak be, Harry szemüvegét nem akarja újra magára venni. Örül annak, hogy végre más szerepeket is kap, és az emberek nemcsak Potter megformálójaként tekintenek rá, és nem is szeretne ezen változtatni. Az azért reményre ad okot, hogy azt mondta, soha nem mondja azt, hogy soha, hiszen a Star Wars-szereplőknek is 30-40 évük volt a visszatérésre, nála pedig még csak 10 év telt el, így ki tudja, mit hoz a jövő.

Persze az is kérdés, hogy ellenkezése mögöttes motivációjai közt nincs-e ott a J. K. Rowlingállítólagos transzfóbiája körül kialakult botrány. Mindegyik főszereplő kiállt a transzneműek mellett, és jelezték, hogy nem értenek egyet az írónővel, bár bántó megjegyzést egyikük sem tett rá. Legutóbb Emma Watsonegy díjátadón tartott beszédében tette egyértelművé, hogy ő a transzneműek oldalán áll.

Ilyen lesz Radcliffe új filmje:

Nyitókép: GettyImages