Hermione, Harry és Ron, Harry Potter imázskép

6 izgalmas Harry Potter-elmélet, amíg a folytatásra várunk

Az első Harry Potter-könyv megjelenése óta eltelt közel 25 év alatt a rajongók hihetetlenül sok időt szenteltek annak, hogy még mélyebbre merüljenek a varázsvilágban, és különböző elméleteket gyártsanak a történet kapcsán. Íme pár a legizgalmasabb elképzelések közül, amíg várjuk az új Harry Potter-sorozat megérkezését az HBO-ra.


​1. Neville volt a második kiválasztott

Rengeteg olyan pillanat van, amely bizonyítja, hogy Neville Longbottom volt a legjobb varázsló a sorozatban, és a rajongók régóta gondolkodnak azon, mi történt volna, ha Voldemort Neville-t, és nem Harry-t jelöli meg.

Egy rajongói elmélet szembemegy ezekkel a gondolatokkal, és azt állítja, hogy Neville valójában a második Kiválasztott, és Voldemort tudta ezt. Emlékeztek Neville és Harry katasztrofális első repülőleckéjére? Mógus megpróbálta kiiktatni Harryt egy varázslattal, amitől a seprűje megőrült. Lehetséges, hogy ugyanez történt Neville-lel is, és Voldemort megpróbálta mindkét lehetséges ellenfelét korán kiiktatni.

​2. Dursleyék azért voltak szemetek Harryvel, mert ő egy horcrux

A Dursleyék több veszélyes helyzetnek is kitették Harryt, de egy elmélet azt állítja, hogy ez nem az ő hibájuk volt. Ahogy a rajongók emlékezhetnek rá, a horcruxok a legrosszabbat hozzák ki a körülöttük lévő emberekből: a napló megszállta Ginny Weasley-t, a nyaklánc pedig Ront tette ingerlékennyé. Az elmélet szerint a Harryben lévő Voldemort lélekdarabkának való állandó kitettség tette a Dursleyékat olyan kegyetlenné.

​3. Hermione, Harry és Ron a Griffendélbe akart kerülni

Számos rajongói elmélet született arról, hogy pontosan hogyan is működik a Teszlek Süveg. Harrynek volt lehetősége arra, hogy kérje, hogy Griffendélbe kerüljön, de a többi szereplőt már azelőtt besorolták, hogy a kalap egyáltalán megérintette volna a fejüket. Az egyik elmélet azt állítja, hogy a Griffendél azért különleges, mert bár a karakterek talán jobban illenének másik házba, ha úgy döntenek, hogy Griffendélesek szeretnének lenni, oda osztja be őket.

​4. Trelawney-nak igaza volt Harry születési dátumával kapcsolatban

Annak ellenére, hogy Hermione lenézi a témát, a jóslásnak fontos és gyakran pontos szerepe van a Harry Potter-sorozatban. A rajongók úgy találták, hogy Trelawney számos jóslata vált valóra később. Amikor Trelawney professzor megpróbálja bizonyítani a képességeit, azt állítja, hogy Harry tél közepén született, ami pontatlan, hiszen Harry július 31-én született. De Tom Riddle alias Voldemort december 31-én született, és az ő lelkének egy darabkája Harry testében van.

​5. Hagrid megkapta Aragogot

Hagrid hajlamos félelmetes, illegális varázslényeket gyűjteni. De vajon hogyan találja meg ezeket a lényeket? Aragog egy ponton elmondja Ronnak és Harrynek, hogy „egy távoli országból, egy utazó zsebében érkezett Hagridhoz". Az elmélet szerint Goethius Salmander rokonlelket látott Hagridban, és ő ajándékozta Aragogot neki, mert tudta, hogy Hagrid majd megfelelően gondoskodik róla.

6. ​Csámpás régen Lily Potterhez tartozott


Csámpás az egyik legjópofább háziállat a Harry Potter-sorozatban, de mindig úgy tűnt, hogy több van benne, mint amit a könyvek elárulnak. Rendkívül intelligens macska, aki képes felismerni Siriust és Féregfarkat animágus alakjukban is, és segít a triónak a különböző kalandjaik során.

Harry rájön, hogy a szüleinek volt egy macskája, amikor ő még gyerek volt, és senki sem tudja, mi történt vele, miután Voldemort megölte Harry szüleit. A teoretikusok azt állítják, hogy Harry gyerekkori macskáját a Mágikus Menazséria befogadta, és ott maradt, amíg Hermione örökbe nem fogadta.

Forrás: Screenrant

Nyitókép: Profimedia