Helen Mirren

Helen Mirren arra kíváncsi, mennyire emlékszünk jól a Harry Potterre

A színész lesz a 20 éves Harry Potter kvízműsorának házigazdája.

Bár Helen Mirren eléggé feldúlt amiatt, hogy sosem hívták szerepelni a Harry Potter-filmekbe, végül megtalálta a saját útját a varázslatos világba. Nemrég derült ki, hogy a színész lesz a Harry Potter és a bölcsek köve filmfeldolgozásának huszadik évfordulóját ünneplő, új kvízműsor házigazdája.

A Harry Potter: Hogwarts Tournament Of Houses (Harry Potter: Roxforti Házak Bajnoksága) című négyrészes show az HBO GO-n lesz látható, melyben a világ legnagyobb Harry Potter-rajongói mérik össze tudásukat, írja az USA Today.

Az első epizódban a griffendéles és hugrabugos versenyzők tesznek fel majd kérdéseket a J.K. Rowling által írt kötetekből, a tét pedig – természetsen – a Házak Kupája.

Mirren nagyon lelkes a műsorral kapcsolatban, és mivel nagy bánatára sose lehetett részese a Harry Potter-univerzumnak, szerinte ez egy nagyszerű módja annak, egyfajta kárpótlásként éli meg, hogy ő lehet a kvízműsor házigazdája.

A műsor november 29-én debütál az HBO GO-n.

Nemrég írtunk róla, hogy január 1-jén mutatják be a Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba) című műsort, szintén az HBO GO-n.

A J. K. Rowling regényeiből forgatott nagy sikerű filmsorozat első epizódjának 20. évfordulójára készülő televíziós műsorban Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint mellett a Hagridet alakító Robbie Coltrane, a Draco Malfoyt játszó Tom Felton, továbbá Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) és Gary Oldman (Sirius Black) is látható majd a több epizódot rendező Chris Columbusszal együtt.