Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe „izgatottan várja" a Harry Potter-sorozatot, de nem szerepel benne

Daniel Radcliffe elmondta, hogy izgatottan várja a készülő Harry Potter-tévésorozatot, de arról diplomatikusan nyilatkozott, hogy ő maga szerepelne-e a sorozatban.


A Drámai Liga díjátadón Radcliffe elmondta, hogy szívesen megnézné az új adaptációt, és hogy teljesen különálló egységnek tekinti azt a filmsorozattól, amelyben 2001 és 2011 között szerepelt.

Ahogy az egész világ, én is nagyon izgatottan várom, hogy nézőként nézzem

– mondta Radcliffe az E! Newsnak.

Az esetleges cameo- vagy vendégszereplés kapcsán Radcliffe azt mondta:

Nem hinném. Szerintem nagyon bölcsen tiszta vizet akarnak önteni a pohárba. És nem tudom, hogy működne-e, ha bármit is csinálnánk benne. Nagyon boldog vagyok, hogy csak nézhetem együtt a többiekkel.

Az HBO Max által tavaly megerősített tévéadaptáció célja, hogy „az író és executive producer JK Rowling szeretett Harry Potter könyvsorozatának hű adaptációja" legyen.

A sorozat várhatóan egy évtizedig fog futni, és minden évad a hét Rowling-könyv egyikén alapul majd. A tervek szerint a feldolgozás 2026-ban debütál majd, és teljesen új szereplőgárdával fog szerepelni a népszerű filmes franchise-hoz képest, amelynek főszereplői Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint voltak.

Nem sokkal azután, hogy tavaly bejelentették a tévés adaptációt, Radcliffe-et megkérdezték, hogy szerepelne-e benne, és ismét nyitva hagyta a lehetőségeit.

Úgy tudom, hogy megpróbálják teljesen újrakezdeni, és biztos vagyok benne, hogy bárki is készíti, a saját kézjegyét akarja majd rátenni, és valószínűleg nem akarja majd kitalálni, hogyan lehetne a régi Harryt rávenni, hogy valahol szerepeljen. Szóval semmiképp sem törekszem rá. De nyilván sok szerencsét kívánok nekik, és nagyon izgatottan várom, hogy továbbvigyék a fáklyát

– mondta a színész tavaly júliusban a Comic Booknak.

Rowling executive producerként fog közreműködni a tévésorozatban, hogy „biztosítsa, hogy az hű maradjon az eredeti anyaghoz".

Az írónő kapcsolata a Harry Potter-sztárokkal megromlott a transzneműek jogairól vallott nézetei miatt. Célba vette Radcliffe-et és Watsont, arra kérve őket, hogy „tartogassák a bocsánatkérésüket" a „traumatizált átváltozóknak", miután a sztárok a transzneműek jogait támogató nyilatkozatokat tettek.

Radcliffe nemrég beszélt Rowlinggal való kapcsolatáról és arról, hogy nézetei milyen hatással voltak a kapcsolatukra.

Végső soron nagyon elszomorít a helyzet, mert ránézek arra a személyre, akit megismertem, a könyvekre, amiket írt, a világra, amit megteremtett, és mindez számomra mélyen empatikus. Nyilván a Harry Potter nem jött volna létre nélküle, így valószínűleg az életem is máshogy alakult volna. De ez nem jelenti azt, hogy az ember egész életében egyvalakinek köszönheti azokat a dolgokat, amikben igazán hisz

– mondta a The Atlanticnak.

Forrás: Independent

Nyitókép: Shutterstock