Harry Potter és az azkabani fogoly, jelenetkép

​Jön az új Harry Potter-sorozat, az ellentmondásos J.K. Rowling is alkotó

Úgy tűnik a Warner Bros. tényleg komolyan gondolja a Harry Potter reboot sorozatot, és J.K. Rowling bevonását is. A produkciót a hírek szerint 2026-ban mutatják be.


A varázsvilág sokat veszített a csillogásából a Harry Potter és a Halál ereklyéi utáni években, amely 2011-ben lezárta a fiú történetét a nagyvásznon. A franchise történetének elkeserítő kiegészítései, a Harry Potter-könyvek befogadhatóbbá tétele, valamint a Legendás állatok és megfigyelésük forgatókönyveivel tett zavaros erőfeszítései között J.K. Rowling a 2010-es évek nagy részét azzal töltötte, hogy jó hírnevét elégesse.

Örökségét nyíltan transzfób retorikájával és viselkedésével végleg tönkretette, állítólag a múlt héten is 70 ezer fontot (megközelítőleg 32 millió forint) adományozott egy transzellenes csoportnak a „" kifejezés jogi meghatározásáért folytatott harcára. Ebben az esetben a művészet és a művész szétválasztása igencsak nehézkes bárki számára, aki az LMBTQIA+ közösség szövetségesének vallja magát.

Meglepő módon az ilyen etikai kérdések nem érdeklik David Zaslavot, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatóját, aki gondosan bánik azzal a művészettel, amelynek elkészítésével az alkalmazottai számtalan órát töltöttek az életükből. A vállalat negyedik negyedéves eredménybeszámolóján Zaslav megerősítette, hogy a WBD Harry Potter remake-sorozata az előzetes tervek szerint 2026-ban debütál a Maxon. Azt is megerősítette, hogy Rowling aktív szerepet játszik a kreatív fejlesztésben (és mint ilyen, anyagilag is részesül a projektből).

J.K. Rowling \u00e9s f\u00e9rje

Fotó: Profimedia

Zaslav elmondta, hogy ő, az HBO és a Max Content elnöke és vezérigazgatója, Casey Bloys, valamint a WB Television elnöke, Channing Dungey nemrégiben Londonban töltöttek „egy kis időt" Rowlinggal.

Mindkét fél nagyon izgatott, hogy újraindíthatjuk ezt a franchise-t. A beszélgetéseink nagyszerűek mentek, és nem is lehetnénk izgatottabbak az előttünk álló dolgok miatt. Alig várjuk, hogy egy évtizednyi új történetet osszunk meg a rajongókkal világszerte a Maxen

− mondta a találkozóról.

Emellett ismét pontatlanul utalt arra, hogy a Harry Potter reboot sorozat lesz az első varázsvilág-adaptáció, ami 2011 óta készül. Nehéz megmondani, hogy Zaslav csak úgy tesz, mintha a Legendás állatok-filmek nem léteznének, vagy tényleg nem tudja, hogy ugyanannak az IP-nek a részei.

Kíváncsian várjuk, hogy lehet ezt a történetet megint elmesélni anélkül, hogy az egész úgy tűnne, mintha egy üres újrajátszás és egy Greatest Hits-gyűjtemény keresztezése lenne.

Forrás: Slashfilm

Nyitókép: Profimedia