Dua Lipa az Argylle című film egyik jelenetében, 2024

Ezt tudjuk eddig Dua Lipa és Henry Cavill új filmjéről, az Argylle-ról

Kíváncsi vagy, hol láthatod legközelebb Henry Cavillt? Nem kell sokat várni rá, hiszen ő lesz az egyik főszereplője a hamarosan érkező Argylle: A szuperkém című akció-vígjátéknak, amelyet az ünnepelt rendező, Mathew Vaughn készít.


A film a rendező szerint a Kingsman-univerzumon belül fog játszódni − a franchise ugyanis egy Marvel-féle filmsorozattá kíván bővülni. Egy történet a történetben, melyet Elly ConwayArgylle című regénye ihletett. Egy kémthrillereket író írónőről szól, aki rájön, hogy a könyveiben szereplő fiktív történetek a valóságot tükrözik.

Nem Henry Cavill az egyetlen sztár a filmben, itt van többek között Bryce Dallas Howard, Dua Lipa, Samuel L. Jackson és még sorolhatnánk. Mutatjuk, mi mindent tudunk eddig a hamarosan érkező alkotásról.

​Miről szól az Argylle?

Argylle, filmjelenet, 2024

Fotó: Red Dot Kft

A filmet „valóságot megdöntő, az egész világot bejáró kémthrillerként" írják le, ami tükrözi a Vaughn által ismert felfokozott stílust.

Bryce Dallas Howard alakítja Elly Conwayt, egy bestseller kémregény-sorozat visszavonult szerzőjét, akinek a boldogságról az az elképzelése, hogy egy éjszakát otthon töltsön a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Amikor azonban Elly fiktív könyveinek cselekménye − amelynek középpontjában Argylle titkos ügynök és egy globális kémszindikátus felgöngyölítésére irányuló küldetése áll − egy valós kémszervezet titkos akcióit kezdi tükrözni, az otthoni csendes esték a múlté lesznek. Aiden, a macskaallergiás kém kíséretében Elly (Alfie-t a hátizsákjában cipelve) átszáguld a világon, hogy egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben a határ a kitalált és valós világ között kezd elmosódni.

​Kik játszanak a filmben?

Henry Cavill

Fotó: Profimedia

Henry Cavill alakítja Argylle ügynököt, Elly (Bryce Dallas Howard) regényeinek kitalált ügynökkarakterét. Az Oscar-díjas Sam Rockwell is feltűnik Aiden, a valódi kém szerepében, míg a mellékszereplők között olyan sztártársak szerepelnek, mint Dua Lipa (aki Argylle pimasz nemezisét alakítja), Samuel L. Jackson, Ariana Debose, John Cena, Catherine O'Hara és Bryan Cranston.

Dua Lipának ez az első nagyobb filmszerepe (az Argylle-t valójában még a Barbie előtt forgatták), és interjúkban már beszélt a projekt iránti izgatottságáról. A Variety-nek így nyilatkozott:

Én éreztem magam a legjobban. Őszintén szólva, motoron ülni, és megcsinálni az összes mutatványt, annyira jó móka volt. Henryvel dolgozni pedig csodálatos. Matthew egyszerűen nagyszerű rendező.

Milyen a trailer?

​Hogyan illeszkedik Argylle a Kingsman-univerzumba?

Mathew Vaughn elmondta, hogy az Argylle-t egy nagyobb Kingsman „kém-univerzum" részének tekinti, és a filmek − és az esetleges folytatások − a jövőben keresztezhetik egymást.

​Mikorra várható az Argylle megjelenése?

A film 2024. február 1-jén kerül a magyar mozikba, és később az Apple TV-n is streamelhető lesz.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia