Adam Driver és Lady Gaga a House of Gucci című filmben

Kijött a Gucci család életéről szóló film előzetese

A Ridley Scott által rendezett House of Gucci Maurizio Gucci 1995-ös meggyilkolásáról szól.

A Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto és Salma Hayek főszereplésével készült filmet novemberben láthatja a közönség, de már most alig várjuk, hogy bemutassák. A Gucci család története tele van viszállyal és ármánnyal, így nem csoda, hogy Scott meglátta benne a sztorit.

Maurizio Gucci, a Gucci-divatház alapítójának unokája és Patrizia Reggiani kapcsolata óriási szerelemként indult, melyet Maurizio apja, Rodolfo Gucci nagyon nem nézett jó szemmel. Azt gondolta, Reggiani fia örökségére akar lecsapni, így ahogy csak tudta, próbálta megakadályozni esküvőjüket. A pár végül összeházasodott, és viszonylagos nyugalomban teltek házaséveik, egészen addig, míg Rodolfo meghalt és Maurizio átvette a cég feletti irányítást.

Reggianinak egyre inkább nem tetszettek férje döntései a cégbe, miközben ő egyre kevésbé szólhatott bele azokba. Maurizio egyre kevésbé törődött családjával, majd elutazott Firenzébe, ahonnan sosem tért haza, miután összejött egy Paola Franchi nevű nővel. Nem sokkal később beadták a válás papírokat Reggianival, aki lelkileg kikészült attól, hogy férje elhagyta.

Reggianinál 1992-ben agytumort diagnisztizáltak, mellyel megműtötték. Ezután többször azzal fenyegetőzött, hogy megöli volt férjét. 1995. március 27-én tényleg megölték Guccit, a rendőrség pedig azonnal Reggianit gyanúsította. A bíróság szerint a volt feleség megbízott egy bérgyilkost, hogy végezzen Maurizióval. Patrizia Reggiani 26 éves börtönbüntetéséből 2014-ben szabadult.