Cynthia Nixon Miranda Hobbes-ként az És egyszer csak című sorozatban

Hová tűnt a Szex és New York mindig cinikus, éles eszű Mirandája?

Az És egyszer csak... megjelenése óta minden héten újabb cikk jelenik meg valahol arról, mekkora csalódást okoznak az új epizódok. A legújabb kritikák Mirandát sújtják, aki – a sorozat férfi szereplőivel együtt – kezd önmaga halovány árnyékává válni.

Az És egyszer csak... legutóbbi epizódjában Miranda robbantotta a bombát, közölte Steve-vel, hogy van valakije és el akar válni. Egy következő jelenetben boldogan hívja fel Carrie-t, hogy elújságolja neki, úton van a repülőtérre, Clevelandbe utazik, hogy meglepje új szerelmét, Carrie főnökét, Che Diazt standup komikust.

„Meglepem Che-t a bemutatójukon, és elmondom neki, hogy együtt lehetünk. Ó, istenem, egy romkomban vagyok, Carrie!"

– mondja neki Miranda.

Mi történt Miranda Hobbes-szal? Bár még a legkritikusabbak is majd kiugrottak a bőrükből, amikor újra összeállt a három barátnő, sok szempontból igaz, amit egyesek felrónak a sorozatnak: Miranda jóval kevésbé van jelen a sorozatban – a férfi karakterekkel egyetemben –, mint Samantha, aki ha fizkailag nem is látható, az alkotók folyton-folyvást emlékeztetnek fájó hiányára.

Az És egyszer csak... Mirandája merőben különbözik Szex és New York-beli karakterétől, miközben Charlotte karaktere sosem lubickolt még ennyire.

Azt még viszonylag könnyű elhinni, hogy Miranda feladta a munkáját a Trump-kormány idején, és úgy döntött, hogy átképezi magát emberi jogi ügyvédnek, de hogy ilyen félszegen topororog az egyetemen és hogy megremeg egy Che Diaz típusú nőtől, nem vall Miranda Hobbes-ra.

Bármennyire is érthető és támogatandó Miranda az előző részben hozott döntése, egyáltalán nem mirandás. Ő az a személy, aki a közjegyző által hitelesített dokumentumban percre pontosan megtervezi, mikor láthatja Steve a nemsokára megszülető közös gyereküket, aki pro és kontra lista írása nélkül még a legkisebb dolgokban sem dönt elhamarkodottan, és aki nem hagyja el anélkül a férjét, hogy meg ne beszélné, milyen kapcsolata is lesz Che-vel – nem beszélve arról, hogy elhanyagolja a beszélgetést a fiával.

Valójában egy jelenet emlékeztet az egykori Mirandára, amikor a második részben anyatigrisként megy neki Che-nek, amiért az megkínálta fűvel.

Hogy lesz-e még ehhez hasonló, saját magára emlékeztető pillanata, nem tudjuk, még az is lehet, hogy Clevelandbe megérkezve döbben rá Miranda, hogyan is döntött.

(Vogue)

Nyitókép: Instagram / justlikethatmax