Idris Elba

Idris Elba lehet a következő James Bond?

Hónapok óta megy a találgatás, vajon ki lesz az új James Bond Daniel Craig után. Bár még semmi sem biztos, Idris Elbában nagy esélyest látnak a 007-es szerepére.

A 2021-ben megjelent Nincs idő meghalni című Bond-filmben Daniel Craig ötödik és egyben utolsó alkalommal öltötte magára a 007-es ügynök szerepét, így jó ideje megy a töprengés, vajon ki követi őt. Arról már számos vitát olvashattunk a sajtóban, hogy James Bond nő legyen-e vagy férfi, fehér vagy színesbőrű, valamint a nemi identitását illetően is eltérő vélemények születtek.

Az utolsó információ, amit tudni lehetett az új James Bondról, hogy nő semmiképpen sem lesz, de az elképzelhető, hogy nembináris legyen. Barbara Broccoli, a franchise egyik producere akkor úgy nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

„Ki tudja, azt hiszem, ez nyitott kérdés egyelőre. Csak meg kell találnunk a megfelelő színészt."

Broccoli a héten a Deadline podcastjában beszélt Elbáról, akit nagyszerű színésznek tart, de azzal kapcsolatban, hogy a színész lehet a következő Bond, csak annyit mondott, hogy az eddigi beszélgetések pusztán hipotetikusak.

Míg a rajongók már évek óta spekulálnak Daniel Craig leváltásáról, a producer nem akart nekilátni az új 007-es felkutatásának, amíg a színész hivatalosan el nem távozott, írja az Indiewire.

„Tudod, ez része volt a beszélgetésnek, de az ilyen beszélgetést mindig nehéz lefolytatni, amíg még valaki betölti a széket”

– mondta Broccoli, arra utalva, hogy Craig hadd élvezze ki az utolsó küldetését, csak utána kívánnak tárgyalni bárkivel is.

Nyitókép: Getty Images / Dave J Hogan