Hugh Grant az Igazából szerelem plakátja előtt

Ezt a részletet még biztos nem vetted észre az Igazából szerelemben

A karácsonyi filmek listájának egyik oszlopos tagja az Igazából szerelem, mely már 2003 óta a rajongók kedvenc romantikus, ünnepi vígjátéka. Ennek ellenére még mindig tartogat meglepetéseket. Újabban egy olyan felvetés terjed az egyik részletről, amire nem tudjuk, hogy nem gondoltunk eddig.


Mint azt a film rendszeres újranézői nagyon jól tudják, Liam Neeson karaktere, Daniel, valamint Karen, akit Emma Thompson alakít, igazán jó barátok. Együtt eszik dobozból a reggeli gabonapelyhet és mindent megosztanak egymással. Látszólag semmilyen romantikus kötelék nincs a két szereplő között, azonban ennek ellenkezőjére egy először 2015-ben megosztott vélemény talált bizonyítékot.

Igen, tudjuk, hogy a történet úgy szép, ha a kettejük töretlen barátsága megmarad, de mi van akkor, ha ennél több is lehetne köztük? A teória szerint legalább a férfi részéről nagyon erős érzelmek vannak, ezt pedig egyik megnyilvánulása alá is támasztja.

A sztorinak egy bizonyos pontján Daniel arról beszél, hogy mennyire szeretne találkozni Claudia Schifferrel, mostohafiának pedig azt ecseteli, hogy mi mindent csinálna akkor. Erre szerencsére sor kerül, hiszen a film végén egy véletlen folytán egymásba botlanak. Viszont amint az iskolai előadás véget ér, Daniel hozzáállása máris nem annyira határozott, mint azt gondolta.

Akkor ugyanis véletlenül Claudia helyett Karennek szólítja a várva várt nőt, vagyis a sorsszerű találkozásuk során kizárólag az addig csak barátnak tekintett ismerőse jár a fejében. Vajon mi ez, ha nem szerelem?

A filmmel kapcsolatban egyébként több izgalmas részlet és háttértörténet is napvilágot látott a megjelenés óta. Egyszer például a Harry Potter-filmekből is jól ismert Alan Rickman árulta el, hogy melyik jelenetet gyűlölte legjobban a forgatások során. Az eset részleteiről itt lehet bővebben olvasni.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire