Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry és Jennifer Aniston a Jóbarátok című sorozatban

Improvizáció szüleménye ez a klasszikus Jóbarátok-jelenet

Lisa Kudrow a Hollywood Reporternek mesélt nemrég a sorozat egyik legemlékezetesebb epizódjának a forgatását, melyben az egyik vicces jelenetet Matt LeBlanc végig improvizálta.

A máig népszerű JóbarátokMindenki rájön című 5. évadbeli epizódjában, melyet 1999-ben sugároztak eredetileg, Phoebe (Kudrow), Rachel (Jennifer Aniston), Joey (LeBlanc) majd kis késéssel Ross (David Schwimmer) rájönnek, hogy Monica (Courteney Cox) és Chandler (Matthew Perry) titokban randiznak.

Azért, hogy lebuktassák a párt, az egyik azóta elhíresült jelenetben Phoebe kikezd Chandlerrel, így próbálja rávenni őt és Monicát, hogy vállalják fel előttük a kapcsolatukat. Miközben segít Phoebe-nek elcsábítani Chandlert, Joey egyik kezével, egy gyors és ügyes mozdulattal kigombolja a nő blúzát, hogy kilátsszon alóla a melltartója – mivel Chandler ettől biztos zavarba jön és színt vall.

„Hű, te nem téptél le egyetlen gombot sem”

– viccelődik Phoebe, mire Joey azt válaszolja:

„Nem először csináltam” .

A Hollywood Reporternek nyilatkozva Kudrow elárulta, hogy Phoebe blúzának kigombolása nem szerepelt a forgatókönyvben, LeBlanc javasolta azt, „hogy növelje a tétet”.

„Azt hiszem, ő volt az, aki azt mondta: 'Mi lenne, ha csak [imitálja a blúz kigombolását egy kézzel] ... és az kinyílna? Erre ők: 'Rendben van, ha csak melltartó van rajtad?'. Erre én: 'Melltartó? Többet takar, mint egy fürdőruha! Semmi gond'”

– mesélte Kudrow.

Kudrow visszaemlékezése a jelenetre egy a sok kedves emlék közül, amelyeket a tíz évadon át (1994-2004) sugárzott Jóbarátok forgatásáról szerzett.

„Alapvetően egész nap csak nevetsz a jelenetek között. Ezek vicces emberek”

– fogalmazott.

Külön tisztelegve néhai sztárkollégája, a tavaly ősszel elhunyt Matthew Perry előtt, a színésznő elmondta, hogy Perry különösen vicces volt a forgatáson, és elárulta, hogy a célja az volt, hogy minél többször megnevettesse őket.

Szóval mindig olyan jót nevettünk, hogy a könnyeink is kicsordultak az arcunkból.

Kudrow az interjújában azt is elárulta, hogy Perry emlékére újra nézi a sitcomot.

Nem voltam képes megnézni, mert túl kínos magadnak nézni. De ha Matthew-ról van szó, akkor rendben van. És ez csak azt ünnepli, hogy mennyire vicces volt – és ez az, amire emlékezni akarok [vele kapcsolatban].