jared leto a house of gucci bemutatojan

Jared Leto tényleg elhitte, hogy ő Paolo Gucci​

Jared Leto előszeretettel használja a method acting technikáját, és miközben a Gucci ház szereplőjén dolgozott, kicsit túlzásokba is esett. Mi is történik ilyenkor?


Vannak színészek, akik ezer fokon égnek: Jim Carry az Ember a Holdon című film forgatása alatt nem csak eljátszotta Andy Kaufmannt, hanem így is szólíttatta magát a kamerákon túl. Kaufmann híresen bunkó és pofátlan volt munkatársaival, így Carry is így tett.

A forgatások sokadik napján a rendezőnek kellett elbeszélgetni a színésszel, hogy hagyja abba, mert mindenkinek az idegeire megy.

A módszert methon actingnak nevezik: a színész annyira átéli a szerepét, hogy a valóságban is úgy viselkedik, mint a karaktere. Jared Leto a legtöbb előkészülete során alkalmazza ezt a metódust. A Requiem egy álomért próbái között heroinfüggők társaságában tengette a szabadidejét. Több mint harminc kilót hízott, hogy eljátszhassa Mark David Chapmant. Az Öngyilkos osztagban ő játszotta Jokert, ez idő alatt úgy gyötörte szereplőtársait, hogy élő patkányokat és fegyvergolyókat küldött nekik.

A Gucci-házban olyan hírességek tűnnek fel mellette, mint Adam Driver, Lady Gaga, Al Pacino és Salma Hayek. Leto mindent megtett azért, hogy igazán hitelesen tudja alakítani az olasz divatmágnást. Elmondása szerint a munkálatok végére olívaolaj folyt az ereiben, és ha mintát vettek volna a bőréből, akkor parmezánsajtként pergett volna le róla.

„Sok munka és előkészület volt, és igen, volt egy olasz akcentusom, amit élveztem. Ott éltem, ameddig csak tudtam, és ameddig lehetett"

– olvashatóak a színész szavai a Consequence cikkében.

Sajnos odaadó játéka nem nyerte el a kritikusok kegyeit.

Jelmezéről úgy vélekedtek, hogy az igazi Paolo Gucci sírhatott miatta, a nevetséges akcentus pedig úgy tarolt végig a filmen, mintha Super Mario Borat mintájára héliumot nyelt volna.


Nyitókép: GettyImages