jay es nema bob

Jay és Néma Bob újra összeálltak, és karácsonyi meglepetést hoztak

Az ikonikus duó a ShopStop harmadik részében fog újra megjelenni, addig is az ünnepek közeledtével egy kép erejéig beköszöntek a rajongóknak.


A nagyszájú, káromkodó Jay és legjobb barátja, a nagyon ritkán megszólaló Bob először a Shop-stop első részében tűnt fel. A párost Jason Mewes és Kevin Smith (aki egyébként a film rendezője is) kelti életre. Akkora közönségkedvenc lett a két karakter, hogy Smith a következő alkotásaiban is előszeretettel visszahozta őket. Többek között feltűntek a Shop-showban, a Comic strip – Képtelen képregényben és a Dogmában is.

Nemrég bejelentették, hogy a 2006-os második rész után egy harmadik epizódot is készítenek, addig is a rendező megosztott kettőjükről egy képet Instagram-oldalán:

A poszt karácsonyi üzenete mellett egy üzleti utalás is van benne, ugyanis arra buzdítja a felhasználókat, hogy vásároljanak Mooby termékeket. Ez a márka is egy visszatérő motívum a filmekben: például Randal és Dante egy Mooby gyorsétterem munkásai lettek, miután leégett a Quick Stop kisbolt.

A következő mozi eseményire még várni kell, de az biztos, hogy a páros megtartotta az eredeti stílusát, Smith még azt a pulcsit is előtúrta a padlásról, amit az első részben viselt. A rendezőtől ezúttal egy elmélkedő, világnézeteit feltáró alkotásra lehet számítani a maga módján, hiszen jelenleg is betegségeivel küzd. Azzal, hogy újra belép a régi, már-már otthonos brandbe, saját filmes hagyatékát fedezi fel.


Nyitókép: Instagram/thatkevinsmith