Patrick Swayze és Jennifer Grey

Jennifer Grey elárulta, miért késik a Dirty Dancing folytatása

A Dirty Dancing egy örök klasszikus, amihez nem feltétlenül kellene folytatást készíteni. Ennek ellenére az eredeti film egyik főszereplője, Jennifer Grey megerősítette, hogy folyamatosan dolgoznak a tökéletes forgatókönyv megírásán. Ezt lehet tudni eddig a második részről. Miért késik annyit?


Grey az eredeti alkotásban Baby karakterét testesítette meg. Mellette Patrick Swayze volt a másik főszereplő, aki sajnos már nem tud visszatérni a folytatásra. Grey nyilatkozata szerint ő, illetve a stáb tagjai is tisztában vannak a Dirty Dancing kultikus jelentőségével. Éppen ezért nem ígérnek semmilyen megjelenési dátumot, hiszen a tökéletességre törekszenek.

Egy olyan folytatást szeretnének megalkotni, ami tiszteleg a klasszikus táncos film hagyatéka, illetve Swayze emléke előtt. A színésznő nemrég a Good Morning America műsorában volt vendég, ahol ezt mondta a munkálatokról:

„Jelenleg még nem mondunk semmilyen dátumot, mert az a célom azzal amit csinálok, hogy jó legyen. Patrick, illetve a rajongók filmhez fűződő kapcsolatának tiszteletére. Ha újra megcsináljuk ezt a filmet, akkor annak jónak kell lennie.

Ez határozottan megtörténik. Nagyon izgatott vagyok, hogy ezt mondhatom. Ez olyasvalami, amit nem vagyok hajlandó megcsinálni, hacsak nem tökéletes, szóval mindent megteszek, hogy tiszteljük a filmet.”

A rajongóknak valószínűleg egyszerre frusztráló, valamint megnyugtató is ez a nyilatkozat. Egyrészről egyértelmű, hogy a történet jó és gondos kezekbe került, viszont a közeljövőben így még biztosan nem kerülhet mozikba a film. Magáról a történetről egyelőre nem sokat tudunk. Korábbi nyilatkozatok alapján a forgatások 2023 tavaszán kezdődhetnek, de ez bármikor változhat.

Swayze karakterével kapcsolatban megerősítették a készítők, hogy nem akarják újra kiosztani más színésznek. Grey korábban viccelődött azzal, hogy Harry Styles-ból kitűnő szerelmes főhős válhatna a második felvonásban, de a felvételét nem erősítették meg — olvashatjuk a Screen Rant cikkében.

További fontos tudnivalókat itt lehet olvasni a folytatásról.

Tekintve az elmúlt egy évet megállapíthatjuk, hogy a klasszikusok folytatásai nagy sikert aratnak a mozikban. A Top Gun: Maverick tökéletesen visszahozta az első résznek a hangulatát, de nem próbálta teljesen leutánozni azt. Ezáltal sok ember egyik kedvenc 2023-as megjelenése lett, pedig majdnem 40 évet vártak rá. A sort az Avatar: A víz útja folytatta, ami a megjelenésétől kezdve folyamatosan rekordokat döntött.

Vajon a Dirty Dancing 2 is hasonló fogadtatásban részesül majd?

Nyitókép: Getty