Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence elváltoztatott hanggal gyakorol új, szélhámos szerepére

Adam McKay rendező szerint Jennifer Lawrence már nagyban készül a Bad Blood című film főszerepére, melyben a Szilícium-völgy legnagyobb szélhámosát, Elizabeth Holmes-t alakítja majd.


A színészettől rövid időre visszavonuló Jennifer Lawrence nemrég Adam McKay legutóbbi filmjében, a Ne nézz fel című szatírában voltlátható, de máris új projektre készülnek, melyben a Theranos alapítóját, Elizabeth Holmes-t alakítja majd.

Holmes 2003-ban létrehozott startupjának célja az volt, hogy forradalmasítsa az orvosdiagnosztikai eszközöket. A Theranos akkor azt ígérte, hogy az általa fejlesztett Edison nevű gép akár egyetlen csepp vérből, néhány óra alatt képes lesz több mint 200 féle betegséget diagnosztizálni.

A cég értéke hamar 9-10 milliárd dolláros értékre rúgott, csak úgy dőltek a befektetések, Holmes-t pedig 2015-ben, mindössze 32 évesen, az amerikai Forbes által legfiatalabb self-made milliárdosnőnek és a következő Steve Jobs-nak kiáltották ki.

Nem sokkal ezután azonban kiderült, hogy óriási csalásról van szó, amikor a Wall Street Journal egy újságírója két kutató segítségével kétségbe vonta az Edison eredményeit. Innentől pedig gyorsan összehullott a kártyavár, nyilvánvalóvá vált, hogy az Edison nem rendelkezik engedéllyel, de nagyon pontatlan eredményeket ad, többek között amiatt, mert az egy csepp vér nem volt elég az ígért diagnosztikához, emiatt felhigították a mintákat.

A Theranos ellen Végül 2018-ban vádat emeltek, Holmes egészen addig küzdött ügyesen megszerzett renoméjáért. Január elején tizenegyből négy vádpontban bűnösnek találták Holmes-t, aki akár húsz év börtönt is kaphat.

Elizabeth Holmes ügyéről a már említett újságíró, John Carreyrou könyvet is írt Rossz vér címmel, ez alapján készül McKay filmje. A rendező nemrég az Insidernek adott interjút, melyben arról kérdezték, hogyan készül a film főszereplője következő közös projektjükre. McKay szerint Lawrence már elkezdett dolgozni azon, hogy Holmes kifejezetten mély hangját és hanghordozását vissza tudja majd adni.

„Még nem hallottam, de azt mondta, dolgozik rajta. Nemsokára megszületik a babája, úgyhogy most nem fogom ezzel piszkálni, de erre a szerepre született. Azt mondja, a hangjával már érzi a karaktert és izgatott”

– idézi McKay-t a Screen Rant.

Nyitókép: FilmMagic / Dia Dipasupil