Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry és Jennifer Aniston a Jóbarátok című sorozatban

A Jóbarátok alkotói megvétózták a népszerű folytatás ötletét

Miközben a sitcom 30. évfordulóját ünnepelték, a kreatív csapat elmondta, hogy „állandóan” ugyanazt a felújítási ajánlatot kapják.

Sok rajongó számára a Jóbarátok harminc év elteltével is folyamatosan újranézendő sitcom, amelynek nincs szüksége rebootra – elvégre 10 évad és több mint 200 epizód közül választhatunk.

Egyes rajongók szerint azonban éppen itt az ideje a folytatásnak.

A sorozat 30. évfordulója alkalmából Marta Kauffman és David Crane társalkotók, valamint Kevin Bright executive producer a Today-nek adott interjúban beszéltek a rajongók a sorozat újraélesztésére irányuló kéréseiről.

„Tizenévesek jönnek oda hozzád, elmondják, hogy mennyire szeretik a műsorodat, és azt kérdezik: 'Lesz még több rész?'”

– osztotta meg Bright a beszélgetésben.

„Ezt sokszor halljuk. Állandóan kapok e-maileket ezzel kapcsolatban. És mindenkinek van egy nagyszerű ötlete – és a nagyszerű ötlet az, hogy a gyerekeik felnőnek, és csinálnak egy Jóbarátok-sorozatot”

– fogalmazott Kauffman.

Amikor megkérdezték, mit gondolnak erről az ötletről, Crane tökéletesen világossá tette a csoport álláspontját.

„Ó, nem. Nem, nem, nem, nem.”

A folytatásos sorozat ötlete elég gyakran felvetődik a közösségi médiában, és biztosan lenne elég karakter ahhoz, hogy működjön. Ross fia, Ben ma éppen 30 körül lenne, míg a sorozatban bemutatott többi gyerek – Rachel és Ross gyereke, Emma, Phoebe testvérének a hármasikrek, valamint Monica és Chandler ikrei, Jack és Erica – a 20-as éveik különböző szakaszaiban járnának.

Vicces lenne azt találgatni, persze, hogy hogy vajon Emma a paleontológia vagy a divatipar irányába menne, melyik ikertestvér hasonlítana inkább Monicára és melyik Chandlerre – de ne várjuk, hogy ezekre a kérdésekre máshol is választ kapunk, mint mondjuk a Redditen.

Igaz, hogy más klasszikus sorozatok is visszatértek már, hogy a főszereplők gyerekeinek történetét meséljék el, de a Jóbarátok kreatív csapata hangoztatta, hogy hagyják az eredeti sorozatot úgy, ahogy van.

„Azt hiszem, a Jóbarátoknál mindenki tiszteletben tartja, hogy ez a dolog egyszerűen tökéletes volt. Szerencsét együttállás – nem hiszem, hogy 25 évvel később újra lehet nézni, és elvárni, hogy azok az ionok még mindig ennyire feltöltődjenek”

– mondta Todd Stevens, a sorozat egyik producere a New York Timesnak 2019-ben.

Tekintettel a sorozat folyamatos sikerére (a rajongók még mindig megszállottan keresik a folytonossági hibákat és tanulják a kulisszák mögötti történeteket), Crane azt mondta a lapnak, hogy a Jóbarátok újraindítása „olyan lenne, mintha megnyernénk a lottót, majd vennénk még több szelvényt”.

(Bustle)

Nyitókép: Paul Drinkwater/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images