A Jóbarátok szereplői

Az ikonikus jelenet, amit a Jóbarátok színészei semmi áron nem akartak újraforgatni

A Jóbarátok 30. évfordulója alkalmából a szereplőgárda és a stáb számos interjút adott az elmúlt hetekben a világszerte szeretett sitcomról és annak kulissza titkairól. Egyik beszélgetés során a sorozat producerét, Todd Stevenst is rávették, hogy eláruljon pár érdekes történetet a forgatásokról.


Stevens nemrégiben a Guardiannak beszélt teljes őszinteséggel a sitcom körüli munkálatokról. Többek közt felidézte azt a számára emlékezetes eseményt is, amikor a főszereplők – David Schwimmer, Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Courtney Cox, Matthew Perry és Lisa Kudrow is – ellenszegültek az alkotók elképzeléseinek a 6. évad „Mi lett volna, ha” című epizódjának forgatásán.

A 2, alternatív valóságot bemutató rész Monica, Chandler, Rachel, Ross, Phoebe és Joey életét követi nyomon, amint elképzelik, hogyan nézne ki az életük, ha más utat választottak volna.

Stevens szerint a producerek azt szerették volna, ha ehhez a két különleges epizódhoz a szereplők újraforgatnák a sorozat – közben már híressé vált – szökőkutas intróját, ezúttal már az alternatív valóság karaktereik szerepében.

Az újraforgatott intró

Azonban a színészek sokáig teljesen ellene voltak ennek az ötletnek, mivel ismertebb arcokként már nem szívesen forgatták volna újra a pilotban felvett, kedvesen bénácska jelenetet.

A kezdeti vonakodások ellenére a színészek később végül mégis beleegyeztek a nyitójelenet újraforgatásába. A kétrészes epizód premierje 2000 februárjában volt.

Aki miatt még a színészeknek is emlékezetes volt az eredeti intró

Lisa Kudrow 2022-es visszaemlékezése szerint Matthew Perry volt az, aki szórakoztatóvá tette az eredeti főcím forgatását.

Memoárjában a tavaly elhunyt színész ott tett komikus megjegyzései kapcsán csak annyit írt:

Ő volt az ok, amiért mindannyian nevettünk ott és akkor abban a szökőkútban, és ami visszaköszönt aztán minden epizódban.


Nyitókép: Getty Images