Joey a Jóbarátok egyik epizódjában

A Jóbarátok rendezője elárulta a sorozat óriási sikerének titkát

Már majdnem két évtizeddel vagyunk a Jóbarátok utolsó epizódja után és a rajongók legnagyobb örömére újabb és újabb kulisszatitkok derülnek ki a sitcomról. Most James Burrows, a sorozat egyikori rendezője árult el egy titkot, mely a sorozat sikerét okozhatta.


Burrows, aki a Jóbarátok egyes epizódjait rendezte (köztük a mindent eldöntő pilotot is) a The Guardiannek elmondta, hogy a sorozat szereplőit a lehető legjobb teljesítményre szerette volna ösztönözni. Ehhez pedig sokszor kellett a színészek egóját simogatni.

De mi volt a trükk?

„Bizalmat adtam nekik és azt mondtam: >>Jussunk olyan messzire, amennyire csak tudunk ezzel a sorozattal.<<

- mesélte.

„Pszichológus vagyok. Ha valami vicceset akartam beletenni, akkor úgy tettem, mintha az a színész ötlete lett volna.”

Burrows taktikája egyértelműen elérte a kívánt hatást, hiszen a Jóbarátok sorozata, amely 1994 és 2004 között 10 évadon keresztül futott, az amerikai televíziózás történetének egyik legsikeresebb szitkomja lett. 62 Primetime Emmy-díj-jelölést kapott, és hatalmas hollywoodi sztárokat csinált a főszereplőkből: Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és Courteney Cox.

„Burrowsnak hatalmas szerepe volt a Jóbarátok hangulatának megteremtésében”

– nyilatkozta 2019-ben a Guardiannek Christina Pickles, aki Monica és Ross édesanyját, Judy Gellert alakította.

„Elvitte a hat főszereplőt Vegasba, mielőtt elkezdtek volna forgatni, és mindannyian jól érezték magukat együtt. Ez valószínűleg nagyon sokat segített abban, hogy egyfajta alapot adjon a barátságuknak.”

Nyitókép: Instagram