A Jóbarátok főszereplői

Megdöbbentő dolgokat árult el a Jóbarátok írója a sorozat sztárjairól

A Jóbarátok egyik írója alaposan kitálalt a sorozattal, és az abban szereplő színészekkel kapcsolatban.


Az ikonikus sorozat társírója, Patty Lin nemrégiben megjelentette a szakmai életét bemutató könyvét, a End Credits: How I Broke Up with Hollywood című memoárt, amiben rendkívül érdekes történeteket mesél el, többek között a Jóbarátokról is.

Lin évekkel a sorozat elindulása után került be a produkciós csapatba, és a saját bevallása szerint nagyon izgatott volt amiatt, hogy a Jennifer Aniston fémjelezte sztárgárdával dolgozhat együtt.

Ám a könyv szerint a valóság hamar arcon csapta, amikor szembesült azzal, hogy az előbb említett hírességekkel együtt alkotni közel sem olyan jó móka, mint azt korábban hitte.

Ez is érdekelhet: 4 alkalom, amikor a Jóbarátok Monicája túlzásba vitte a takarítást

Az író szerint a színészek boldogtalannak tűntek, amiért hozzáláncolták magukat ehhez a sorozathoz, és a stáb nagyrésze már más projekteken akart dolgozni.

Úgy éreztem, hogy állandóan azon gondolkodtak, hogy minden egyes forgatókönyv konkrétan hogyan szolgálná őket

– írta Lin a könyvében.

A fásultság pedig a forgatókönyv poénjaihoz való hozzáálláson is meglátszódott, ugyanis az író szerint hangosan tudatták, ha egy vicc nem tetszett nekik – ez a probléma pedig mindennapossá vált.

Mindannyian tudták, hogyan kell nevettetni, de ha nem tetszett nekik egy vicc, úgy tűnt, hogy szándékosan elrontották, mert tudták, hogy átírjuk. Több tucat jó viccet dobtak ki, csak azért, mert egyikük szalonnás szájjal motyogta a szöveget. (..) Mivel a karakterük őrzőinek tekintették magukat, gyakran érveltek azzal, hogy soha nem tennének vagy mondanának ilyen vagy olyan dolgokat. Ez időnként hasznos volt, de összességében ezeknek az üléseknek volt egy komor, agresszív jellege, amelyből hiányzott minden olyan könnyedség, amit egy sitcom készítésénél elvárnánk

– folytatta az író.

Lin ezután hozzátette, hogy a szakmai pályafutásának a Jóbarátok volt az egyik csúcspontja, de egy dolgot örökre megtanult, miszerint soha többé nem akar sitcomokba írni.

Forrás: Independent

Nyitókép: NBCUniversal via Getty Images / Jon Ragel/NBCU Photo Bank