Lady Gaga Harley Quinn szerepében

Így változtatta meg énekhangját Lady Gaga az új Joker filmhez

Idén szeptember végén érkezik a mozikba a 2019-ben hatalmas sikert arató Joker folytatása, amelyben a címszerepet játszó Joaquin Phoenix oldalán Lady Gaga is feltűnik majd – méghozzá Harley Quinnként. A musical és thriller műfaj elemeit különlegesen keverő alkotáshoz pedig az énekesnőnek és hangjának jócskán át kellett alakulnia.


Egy napokban napvilágot látott interjúban az Oscar- és Grammy-díjas Lady Gaga kifejtette, mennyire nagy munka van amögött, ahogyan Harley Lee Quinnként énekel majd a Joker: Kétszemélyes tébolyban.

A moziteremben hallható énekhangja ugyanis teljesen különbözik attól, ahogyan képzett zenészként énekel. Ennek magyarázata, hogy a filmbeli karaktere egyszerűen nem ismeri azokat a technikákat, amelyeket Gaga énekesnőként már rutinszerűen használ.

Az emberek a művésznevemen, Lady Gagán ismernek, igaz? Ez vagyok én, mint az előadóművész, de ez a film nem róla szól: itt egy karaktert játszom. Szóval sokat dolgoztam azon, hogy az éneklésem Lee-től származzon, és ne tőlem, mint előadóművésztől.
Rengeteg rossz hangot hallottam magamtól, még a légzésem is más volt, amikor Lee-ként énekeltem. Amikor én a színpadon énekelve lélegzem, van ez a nagyon kontrollált módom arra, hogy biztos legyek benne, hogy a hangmagasságon vagyok, és a megfelelő ritmusban, de Lee soha nem tudta volna, hogyan kell mindezt csinálni

– folytatta.

Szóval ez olyan, mintha eltávolítanám az egész dolog technikai részét, eltávolítanám az én vélt művészi formámat az egészből, és teljesen az ő lényében laknék benne

– zárta mondandóját a Csillag születikben és a Gucci-házban is már remeklő Gaga.

Miről szólt a 2019-es Joker?

A 2019-es alkotás a Joaquin Phoenix által alakított Arthur Fleck komikus és bohóc mentális hanyatlását követte nyomon, akit mind társadalom, mind a kiszemeltje elutasít. Ennek hatására bontakozik ki az erőszakos Joker karaktere, és válik kultikus hőssé.

Mit tudunk jelenleg a Joker: Kétszemélyes tébolyról?

Az előzetes alapán Fleck megismerkedik a zeneterapeuta Lee-vel, aki később felveszi a Harley Quinn nevet és személyiséget. Szerelmük pedig nem ismer határokat, egy kudarcra ítélt romantikus őrületbe kezdenek.

Forrás: Independent

Nyitókép: DC/X