Julia Roberts

Julia Roberts végre elárulta, miért nem vállal romantikus vígjátékokat közel 20 éve​

A legendás színésznő rengeteg romantikus komédiában kapott főszerepet karrierje kezdetén, melyek azóta nosztalgikus érzéseket keltenek mindenkiben. Közel 20 éve viszont megváltozott valami, hisz azóta nem vállal ilyen munkákat. Most végre elárulta, mi tántorította el a műfajtól.


Julia Roberts eddigi életművében olyan romantikus klasszikusok lelhetők fel, mint a Micsoda nő!, a Sztárom a párom, valamint az Oltári nő és az Álljon meg a nászmenet!. Az 1990-es években és a 2000-es évek elején ő volt a világ legjobban fizetett színésznője, emellett számos szakmabéli elismerést is elnyert, többek között a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat az Erin Brockovich - Zűrös természet című alkotásban betöltött szerepéért.

2002 körül azonban valami megváltozott, hiszen a romkomok egyik legnépszerűbb alakjává vált Roberts már nem vállalt hasonló szerepeket. Elmondása szerint azóta nem találkozott olyan forgatókönyvvel, mely annyira frappáns és újszerű lett volna, amely kedvéért feláldozta volna gyermekeivel töltött idejét.

„A helyzet a következő: ha úgy gondoltam volna, hogy valami elég jó, akkor megcsináltam volna. De az elmúlt 18 évben három gyerekem is született. Ez még inkább megemeli a lécet, mert már nem csak az a kérdés, hogy jó-e ez az anyag, hanem a férjem munkarendjének, a gyerekek iskolai beosztásának és a nyári szünetnek a matematikai egyenlete is. Nem csak arról van szó, hogy azt hiszem, ezt akarom csinálni. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy otthon vagyok a családommal, és háziasszonyként tekintek magamra"

— olvashatjuk a színésznő szavait a Screen Rant cikkében.

Idén viszont minden visszakerülhet a helyes körforgásba, hiszen Roberts rábólintott egy szerepre, melyben egykori kollegájával, George Clooney-val játszik majd együtt. A Ticket to Paradise című alkotásban egy frissen diplomázott lány Balira történő utazását lehet majd megtekinteni, aki hirtelen felindulásból meg akar házasodni egy helybélivel. A lány elvált szülei pedig (Roberts és Clooney) próbálják megakadályozni, hogy gyermekük ugyanazt a hibát elkövesse, amit ők.

Ez a ritka pálfordulás a jövőben megnyithat egy olyan utat, mellyen a színésznő egykori társaival — például Dermot Mulroney-val vagy Hugh Granttel — térhet vissza közösen a képernyőkre. Addig viszont érdemes lesz kihasználni az alkalmat. A film 2022 októberében debütál, és ki tudja, mikor lesz látható legközelebb hasonló történetben.