Julia Roberts

Julia Roberts majdnem visszautasította a Sztárom a párom főszerepét − ez volt az oka

A romantikus komédiák királynője, Julia Roberts annyira kényelmetlenül érezte magát egyik ikonikus szerepével kapcsolatban, hogy azt majdnem el sem vállalta.


A színésznő a brit Vogue-nak adott új interjújában elárulta, hogy majdnem visszautasította a Sztárom a párom főszerepét, mondván, hogy Anna Scott karaktere először „kínosnak tűnt".

A Sztárom a párom forgatókönyvírójával, Richard Curtisszel beszélgetve Roberts bevallotta, hogy furcsán érezte magát egy kitalált filmsztár szerepében, miután ő maga is feltörekvő színész.

Őszintén szólva, az egyik legnehezebb dolog, amit valaha is meg kellett tennem, a te filmed volt, egy filmszínésznő eljátszása. Annyira kényelmetlenül éreztem magam!

− jegyezte meg.

A kihívás annyira ijesztőnek tűnt, hogy majdnem ki is hátrált belőle.

Már annyiszor beszéltünk erről, de majdnem nem vállaltam el a szerepet, mert egyszerűen annyira kínosnak tűnt. Azt sem tudtam, hogyan kell eljátszani azt a személyt

− tette hozzá.

Roberts persze aztán rájött, hogyan játssza el Annát, és utólag egyáltalán nem bánja a szerepet. Sőt, a Sztárom a párom olyan magasra tette a mércét, hogy Roberts több mint két évtizedig nem csinált több romantikus komédiát, mert nem találkozott hasonlóan jó forgatókönyvvel. Emellett egészen a 2022-es Beugró a Paradicsomba című filmig kitartott, amelyben George Clooney oldalán tűnt fel.

​Hugh Grantnak is van véleménye a Sztárom a páromról

Roberts szerelmét nem más játszotta a klasszikusban, mint az romantikus komédiák örök szívtiprója, Hugh Grant, akinek szintén megvan a saját véleménye a filmről. A Wirednek adott márciusi interjújában a film végét „undorítónak" nevezte, miközben felfedte a rendező, Roger Michell által elhelyezett titkos jelet.

Abban az émelyítő pillanatban a végén a padon éppen Louis de Bernières Corelli kapitány mandolinját olvasom, ami a következő filmje lett volna. Szóval ez egy kis belső poén volt Roger Michelltől, Isten nyugosztalja

− mondta Grant. Michell 2021 szeptemberében hunyt el 65 évesen.

​Hol tartana most Anna?

A CBS Mornings című műsorában Roberts nemrég azt latolgatta, hol lennének most a leghíresebb filmes karakterei, köztük a Sztárom a párom Anna Scottja, aki szerinte már továbblépett volna a színészet világából.

Már visszavonult. Hat gyereke van, és elképesztő módon megőrizte a derékbőségét. És még mindig ő vezeti a könyvesboltot, ami mellett most már van egy kis kötészeti melléképület is, amit szintén ő vezet

− viccelődött. Talán egy folytatásban egyszer ez is valóra válhat.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Getty Images