A korona sorozatában Diana hercegnőt alakító színésznő és családja

A korona rajongói megutálták Károly királyt az új évad miatt

A korona sorozatának legújabb évada főként Károly király és a néhai Diana hercegné kapcsolatáról szól. Olyan zárt ajtós jelenetekbe tekinthetünk bele a Netflix sorozatának köszönhetően, amik által jobban megismerjük a királyi pár kapcsolatát.


Ez azonban sok hátulütővel is jár. Köztük azzal, hogy a rajongók a sorozat miatt nem kedvelik Károly királyt, ugyanis az ő bemutatása az új évadban elég nyersre sikeredett.

„Komolyan megutáltatják velünk Károlyt”

– írta egy néző a közösségi médiában.

A brit királyi család életének kitalált történetét bemutató Netflix-sorozat ötödik évada az akkori trónörökös és Diana vitatott házasságát járja körül, akik 1981-ben keltek egybe, majd 1996-ban hivatalosan is elváltak.

A nézők az 5. évad láttán azonban egyértelműen a néhai hercegné, Diana támogatását fejezik ki, míg Károlyt kicsit sem kedvelték meg.

Az első epizódban a nézők láthatják, ahogy a pár a kapcsolatát egy második nászúttal próbálja megmenteni, azonban ez sikertelennek bizonyul.

Az ötödik epizód egy kiszivárgott telefonbeszélgetést mutat be a Dominic West által játszott Charles és az Olivia Williams által alakított Camilla Parker Bowles, régi szerelme között. Ugyanebben az epizódban Charles bevallja házasságtörését egy Jonathan Dimblebyvel készített tévéinterjú során.

Miközben a pár házassága az évad során egyre inkább megromlik, a nézők végignézik, ahogy az Elizabeth Debicki által alakított Diana a magánnyal küzd és belemegy a később vitatott 1995-ös Panorama-interjúba. A hírhedt beszélgetés során Diana azt mondta a BBC-s Martin Bashirnak, hogy hárman voltak a házasságban.

Az új évad betekintést nyújt a házaspár válásába és azokba a kapcsolatokba is, amelyeket Diana és Károly a házasságuk vége után folytattak.

A pár sikertelen kapcsolatához hozzájáruló tényezők túldramatizált ábrázolása a közösségi médiában komoly kritikákat váltott ki Károly királyról. A rajongók elítélték a később Camillát feleségül vevő uralkodót az első feleségével való bánásmódja miatt.

„A korona a Károly-gyűlölők egy teljesen új generációját hozta létre, sírva fakadok"

– tweetelte valaki, amit már több mint 25 ezren lájkoltak, tehát rengetegen egyetértenek a rajongó véleményével.

„Minél több epizódot nézek A koronából, annál jobban utálom Károly herceget, most már Károly királyt!"

– írta egy másik rajongó.

Bár sok néző a legújabb évad fényében Diana mellé pártolt, voltak, akik szerint a sorozat nem volt elég kemény Károlyhoz, és a néhai hercegnét sokszor bosszúálló, buta nőként ábrázolták hibásan.

Nyitókép: Instagram

(Independent)