Kate Middleton

Ezek a legjobb mesekönyvek Kate Middleton szerint​

A cambridge-i hercegné háromgyermekes anyukaként nagyon jól tudja, milyenek az igazán jó mesekönyvek, melyek lekötik, de egyben tanítják is a kicsiket. Ezúttal a királyi család könyvespolcaira engedett egy kis betekintést, és megmutatta azokat a történeteket, melyeket szívesen olvas elalvás előtt a kis hercegeknek és a hercegnőnek.


Kate Middleton a Duchess of Cornwall’s Reading Roommal fogott össze, ami egy online könyvklub, melyet a karanténidőszak alatt hoztak létre az olvasás népszerűsítésére, valamint, hogy az elszigeteltség és a negativitás érzését csökkentsék. Egyik Instagram-posztjukban a gyerekekkel való olvasás fontosságára hívták fel a figyelmet, majd a hercegné is bemutatta azokat a kalandos és kedves meséket, melyek helyet kaptak a könyvespolcain.

The Owl Who Was Afraid of the Dark

Legelőször Jill Tomlinson meséjét említette meg, amely a hercegné számára is kedves, gyerekkori emlékeket idéz fel minden alkalommal. Kate elmondása szerint szereti a gyerekeivel együtt felolvasni a történetet, a sztorija pedig nagyon megnyugtató, és segít leküzdeni a fiatalkori félelmeket.

Stig of the Dump

Vilmos herceg és felesége imádnak a természetben lenni, ezt a hobbit pedig a fiatalabb generációnak is szeretnék átadni. A könyv legelőször 1963-ban jelent meg, így egyértelmű, hogy Middletonnak is sokat olvasták szülei ezt a mesét.

„Gyerekként imádtam a szabadban lenni, odúkat építeni, ásni, felfedezni és dolgokat készíteni apróságokból. Hogy apám ezért ajánlotta-e nekem ezt a könyvet, vagy ez inspirálta a fantáziámat, már nem emlékszem, de soha nem felejtettem el ezt a zseniális alkotást és az általa tanított értékeket"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

Malac a pácban (Charlotte's Web)

Egy újabb klasszikus, amit generációk óta ismernek a kicsik, és folyamatosan tanít a barátságról, a hűségről és a szeretetről. A hercegi családban egyértelmű okok miatt olvassák rendszeresen ezt a regényt, hiszen egyetlen lányukat Charlotte-nak hívják.

Katie Morag and the Two Grandmothers

Middleton szerint kiváló választás lehet bármelyeik Katie Morag-regény a sorozatból. A mese egy Katie nevű, temperamentumos kislány kalandjait követi egy Skócia nyugati partjainál fekvő, kitalált szigeten. Tapasztalataik alapján ez egy kiváló könyv varra, hogy a kicsivel idősebb gyerekek olvasni tanuljanak belőle, és elmeséljék kisebb testvéreiknek altató gyanánt. Egy plusz pont még a regény mellett, hogy gyönyörű illusztrációkat tartalmaz, melyekkel könnyebb az lefektetés.

Feelings

A hercegné tisztában van azzal, hogy a különböző történetek milyen fontosak a gyerekek érzelmi jóléte szempontjából. Éppen ezért került a listára ez a kötet, mely az érzések megértésére funkcionál és tanít. Kate Middleton így szólt erről a műről:

„Ez a kis könyv egy csodálatos történet, amely segít a gyerekeknek megérteni és felismerni érzéseiket és érzelmeiket, valamint életre kelti az empátia fontosságát.”


Nyitókép: Instagram/dukeandduchessofcambridge