Kate Winslet Avatar: A víz útja fotózásán a Corinthia Hotel Londonban 2022. december 4-én Londonban

Kate Winsletnek nagy kihívást jelentett új filmje egyik jelenetét forgatni

A színésznő úgy érzi, nagyon bátornak kellett lennie új filmje meztelen jelenetes forgatásánál.


Kate Winslet számára nem idegen a testével kapcsolatos alapos vizsgálódás. Attól kezdve, hogy meghallgatásokra kezdett járni, egészen a Titanicbeli szerepével való áttöréséig, folyamatosan kritikák érték az alakját.

Bár a színésznő mindig elég magabiztos volt ahhoz, hogy megvédje magát a durva megjegyzésekkel szemben, egy, a Vogue-nak nemrég adott interjúban elmondta, hogy egy topless jelenet forgatása legutóbbi filmjében, jócskán kívül esett a komfortzónáján, miután egy forgatási sérülés miatt nem tudott előtte edzeni.

„Kurvára bátornak kellett lennem, hogy hagyjam, hogy a testem a legpuhább verziója legyen önmagának, és ne rejtőzzek el előle”

– mondta az interjúban.

A készülő Lee című filmben Winslet Lee Miller fotóst alakítja, akit egyszer lefényképeztek, amint a barátaival topless piknikezik.

Mivel Winslet egy hátsérülésből lábadozott, nem tudott edzeni a forgatást megelőző időszakban.

„Három hatalmas vérömleny volt a gerincemen, hatalmas... alig tudtam felállni.”

De Winslet számára a művészet a hiúság felett áll, egyértelmű volt számára, hogy sebes háttal is vállalja a jelenetet, ráadásul a stáb tagjai közt is volt olyan, aki azt tanácsolta neki, hogy úgy üljön a kamera felé, hogy ne látsszon a vérömleny.

„[...] a saját csapatunkból is mondták az emberek, hogy 'Talán csak egy kicsit fel kéne ülnöd'. Erre én: 'Miért? [Mert] látni lehet a húsdarabot? Nem, ez így lesz!

Winslet az interjúban arról is beszélt, hogy évtizedekig nemkívánatos megjegyzésekkel illették a súlyát.

Állandóan azt mondták, hogy rossz alakom van. Állandóan azt mondták, hogy kevesebbel kell beérnem.

Még azután is, hogy több film főszereplőjeként is bizonyított, a húszas éveiben a mainstream média részéről a legszörnyűbb vizsgálattal és ítélkezéssel kellett szembenéznie, sőt, úgy érzi, konkrétan bullyingolták ezzel.

Winslet azt mondja, mostanra már túltette magát ezen.

Jobbat tudok annál, mint hogy az értékes energiát fizikai énem kritizálására pazaroljam. Szerintem minden nő jobban teszi, ha csak annyit mond: Hiszek magamban. Nem számít, mit gondolnak mások; ez vagyok én.”