Titanic, jelenetkép

Kate Winslet felfedte az igazságot a Titanic híres ajtójelenetéről

Több mint 25 évvel a Titanic bemutatása után a főszereplő Kate Winslet megosztott néhány meglepő részletet a híres ajtójelenetről, amely évtizedekig tartó vitát váltott ki.



Az 1997-ben bemutatott, Oscar-díjas katasztrófafilm az RMS Titanic 1912-es elsüllyedését mutatja be. Winslet és Leonardo DiCaprio a film főszereplői Rose DeWitt Bukater és Jack Dawson − két utas, akik egymásba szeretnek a hajó halálra ítélt szűz útja során.

A Titanic egyik zárójelenetében Rose egy úszó ajtó tetején fekszik, hogy túlélje a fagyos Atlanti-óceánt. Mivel az ajtó csak egy ember súlyát bírja el, Jack a vízben marad. A szívszorító filmes pillanat még most is felbőszíti a rajongókat.

Winsletet új filmje, a Lee szeptember 23-i vetítésén kérdezték a híres jelenetről, és ő elárulta, milyen élmény volt a forgatás. A színészek „egy elég kínos medencében” dolgoztak, ami valójában nem volt túl mély.

A víz derékmagasságig ért... Félve mondom, de Leo térdelt a jelenet közben

− mondta, mielőtt viccelődni kezdett:

Amúgy sem kéne semmit mondanom, Jimmy Cameron rám fog szólni.

Winslet azt is felidézte, hogy milyen nehéz volt pisiszünetet tartani az ajtójelenet forgatása közben.

Rendszeresen azt kérdeztem: »Kimehetek pisilni?« Aztán felálltam, leszálltam az ajtóról, odasétáltam a tartály széléhez, úgy 6 méternyire, ott szó szerint át kell dobnom a lábam, majd fel kellett másznom.

​Az ajtó vita

A Titanic megjelenése óta vitatkoznak a rajongók a jelenet hitelességén. Sokan azt állították, hogy DiCaprio karaktere is elfért volna az úszó ajtón, és így túlélhette volna. Cameron azonban 2012-ben a Mythbusters című műsorban elárulta, hogy Jack halála szükséges volt a film cselekményéhez.

Talán elszúrtuk, és a deszkának egy icipicit kisebbnek kellett volna lennie. De a fickónak meg kellett halnia

− mondta a rendező.

A vita mindenesetre akkora hírnevet hozott a Titanic ajtókellékének, hogy az eredetit 2024 márciusában 716 750 dollárért (253 millió forintért) árverezték el.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Paramount