Kern András 75

Nézz Kern András-filmeket a hétvégén ingyenesen!

Ingyenes filmekkel tiszteleg a FILMIO a 75. születésnapját ünneplő Kern András előtt.

Csütörtöktől vasárnapig három, Kern András főszereplésével készült film ingyenesen megtekinthető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, író, komikus, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az egyik legnépszerűbb színész, akinek nevéhez számos felejthetetlen színházi, filmes, valamint szinkron alakítás és paródia fűződik.

Sándor Pál Szabadíts meg a gonosztól című filmje második világháború idején játszódó dráma, amelyben a Kern András által játszott Adorján András ellop egy kabátot az édesanyja által felügyelt ruhatárból, hogy annak árából befizesse magát egy kuplerájba. A ruhatárosnő útra kel, hogy a kabátot előkerítse a romokban heverő Budapesten. Kern mellett Garas Dezső és Psota Irén láthatók a film főszerepeiben.

„Egyedül nem megy” – A Ripacsok két régi jó barát konfliktusát mutatja be, miután egyikük egy fiatal táncosnőre cseréli barátját közös kabarészámukban. A szintén Sándor Pál által rendezett filmben Kern András partnerét Garas Dezső alakítja.

A miniszter félrelép című vígjáték a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnézettebb mozifilmje mindmáig. A történet szerint a Kern által alakított nőcsábász miniszter a Koltai Róbert alakította asszisztensével és a Dobó Kata által játszott csinos titkárnővel keveredik szórakoztató kalandokba.

Nyitókép: Nemzeti Filmintézet