Nő könyvet olvas a homokos tengerparton

Ezeket a könyveket vidd magaddal, ha nyaralni mész!

Június van. Grillezünk a kertben. Fröccsözünk a barátainkkal a fülledt nyári estéken. Tervezgetjük a nyaralásunkat, amely az év hátralévő felére feltölt minket testileg és lelkileg. Ne feledkezzünk meg azonban az egyik legfontosabb nyaralási kellékekről, a könyvekről sem, hisz ha máskor nincs is időnk olvasni, abban a néhány napban, vagy hétben, amikor kiengedjük a fáradt gőzt, végre feltöltődhetünk szellemileg a számunkra igazán érdekes és fontos olvasmányokkal.


Mit kell tenni ehhez?

1. Készíteni egy jegyzetet a könyvekről, melyeket magunkkal akarunk vinni

2. Beszerezni a hőn áhított darabokat

3. Bepakolni a könyveket a bőröndbe, semmiképp nem felejteni az éjjeliszekrényen őket

A mi listánkra az idei nyaraláshoz 3 különböző témájú iromány került fel, amely talán számodra is érdekes, vagy épp aktuális lehet.

Egy könnyed regény a koktél mellé - L. J. Shen: A szélhámos

Emmabelle Penrose vidáman tengette életét abban a hiszemben, hogy nincs igénye egyetlen férfi társaságára sem, míg egy nap rá nem döbben, hogy gyereket szeretne. Devon Whitehall, a tökéletes DNS-sel és egzisztenciával rendelkező, házasságkerülő férfi hibátlan választásnak bizonyul Emmabelle számára, mint jövendőbeli apuka, akinek ugyan a támogatását élvezheti, de nem szükséges intim kapcsolatba kerülnie vele. Persze ahogy az lenni szokott, a csontvázok lassan kihullanak a szekrényből, felszínre kerülnek mocskos múltbéli titkok, és mindent átsző a hazugság sötét hálója. Egy biztos, emellett a könyv mellett nem fogsz unatkozni.

Egy kis érdekesség - Yuval Noah Harari: Sapiens - Az emberiség rövid története

A neves történész úttörő elbeszélése az emberiség teremtéséről és evolúciójáról ír, amely feltárja, hogy a biológia és a történelem miként határoz meg minket, és hogyan bővítette a megértésünket arról, hogy mit jelent "embernek" lenni. Százezer évvel ezelőtt legalább hat különböző emberfaj lakta a Földet, ma azonban már csak egy van - a homo sapiens. Mi történt a többiekkel? És mi történhet velünk? Az emberiség történetéről szóló legtöbb könyv vagy történelmi, vagy biológiai megközelítést követ, ám Dr. Yuval Noah Harari szakít ezekkel a hagyományokkal.

Dr. Harari arra is kényszerít, hogy előre tekintsünk, hiszen az elmúlt néhány évtizedben az emberek elkezdték meghajlítani a természetes szelekció törvényeit, amelyek az elmúlt négymilliárd évben irányították az életet. Hidd el, ha egyszer a kezedbe veszed, többé nem fogod tudni letenni ezt a könyvet.

Egy falat pszichológia - Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Biztos sokszor hallottál már a transzgenerációs örökségeinkről. Rengeteg lelki sérülést hordozunk magunkkal, melynek sokszor nem is tulajdonítunk különösebb jelentőséget, és nem is tudjuk, honnan ered, ám ennek mindenképp érdemes a mélyére ásni.

„Ebben a könyvben szeretném végigvezetni az olvasót egy transzgenerációs önismereti úton, hogy saját életében tetten érhesse és helyrehozhassa a múltból megörökölt negatív érzelmi viszonyulásokat és viselkedési mintákat.”

– Orvos-Tóth Noémi

Bár könnyekben nem lesz hiány, hidd el, hosszútávon megtérülő lelki befektetés ez a könyv!

Nyitókép: Shutterstock