Borgiák, jelenetkép

8 kosztümös drámasorozat, amiket imádni fogsz, ha szereted A Bridgerton családot

Az elmúlt évtizedben virágkorukat élték a kosztümös drámasorozatok, gondolj csak a Downton Abbey-re, vagy a legutóbbi sikerre, A koronára, melyek tömegeket tettek a műfaj rajongójává.


De mivel ez a két kedvenc vagy befejeződött, vagy belátható időn belül befejeződik, valószínűleg vágysz már egy hasonlóra, ami pótolhatja az űrt. A modern, háború utáni drámáktól kezdve a klasszikus regények és királyi botrányok szakértő képernyőre adaptálásán át, ezek a sorozatok garantáltan meg fognak győzni. Íme 8 a legjobb kosztümös drámasorozatok közül!

​1. Downton Abbey

A Downton Abbey nem véletlenül a legnézettebb kosztümös drámasorozat a televíziózás történetében. A sorozat a 20. század közepén játszódik, és Mary Crawley (Michelle Dockery) és megbecsült családja életét követi nyomon, amint szerelem, háború és felháborító botrányok között lavíroznak.

​2. Büszkeség és balítélet

Minden Austen-fanatikus tanúsíthatja, hogy a Büszkeség és balítélet az írónő egyik legjobb műve. Így amikor a BBC úgy döntött, hogy sorozat formájában újragondolja a klasszikus regényt, a rajongók nem győztek ujjongani. Bár a színészi játék kétségtelenül első osztályú, az egyik legfőbb csúcspont az az érzéki jelenet, amikor Mr Darcy (Colin Firth) teljesen átázva bukkan elő a tóból.

​3. Az aranykor

A Paramount+ kirobbanó sikere, Az aranykor a New York-i társadalom „aranykorába" repít minket olyan legendás színésznőkkel a főszerepben, mint Christine Baranski és Cynthia Nixon. A sorozat tele van komédiával, drámával és persze romantikával.

​4. A korona

A korona az uralkodó, II. Erzsébet királynő magánéletét és a királyi színfalak mögött zajló életet tárja fel. Claire Foy alakításáért Golden Globe-ot kapott, ami csak egy a sok díj közül, amit a kritikusok által elismert sorozat begyűjtött. A feldolgozás egyébként annyira jól sikerült, hogy állítólag a királyi család tagjai, köztük maga a királynő is elkötelezett rajongóvá vált.

​5. Tudorok

VIII. Henrik király és számos feleségének története hírhedt, de ez a kifogástalanul elkészített sorozat a történelemrajongóknak és a korabeli drámák fanatikusainak egyaránt részletes betekintést nyújt a Tudorok uralkodásába. A híres királyi család magánéletének szexszel, botrányokkal és gyilkos hozzáállással teli ábrázolása elejétől a végéig magával ragadó.

​6. Farkasbőrben

Mielőtt Claire Foy elvállalta volna II. Erzsébet királynő szerepét, egy másik sikersorozatban játszott királynőt: a Farkasbőrbenben. A sorozat Boleyn Anna életét dolgozza fel a képernyőn, beleértve a VIII. Henrik királlyal kötött viharos házasságát és a kivégzéséhez vezető eseményeket. Főszereplőtársa Damian Lewis.

​7. A Forsyte Saga

Ha szereted a Downton Abbey-t, imádni fogod A Forsyte Saga-t is. A John Galsworthy azonos című regénye alapján készült adaptáció a 20. század eleji szexuális feszültséget, vágyat és válást vizsgálja, mindezt az angol társadalom szigorú keretei között. A főszereplő, Soames (Damian Lewis) az „új pénz" világában navigál, és közben kétségbeesetten próbál feleséget találni.

​8. Borgiák

A Borgiák messze a legpiszkosabb sorozat, ami bekerült a válogatásba, de addiktív minőségét nem lehet letagadni. A katolikus Rómában játszódó sorozat az eredeti maffiacsaládot követi nyomon, akik a hatalom nevében halálos bűnök sokaságát követik el.


Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Profimedia