Kristen Stewart a Spencer című filmben

Diana hercegné miatt kezdett jobban foglalkozni a mentális betegségekkel Kristen Stewart

A tehetséges színésznő nemrégiben tett nyilvánossá egy közleményt, melyben a mentális egészségekkel, valamint azok kezelésével kapcsolatos meglátásait taglalta. Elmondása szerint a Spencer forgatásai során döbbent rá az ügy súlyosságára, és azonnal adományozni is kezdett egy mentális problémák ellen küzdő szervezet javára.


Kristen Stewartot az a megtiszteltetés érte, hogy a Spencerben betöltött szerepéért Oscar-díjra jelölték legjobb színésznő kategóriában. A film Diana hercegné életét — fiktív elemekkel bővítve — meséli el, melyben nem csak a királyi család és a hírnév nyomása kerül előtérbe, hanem olyan mentális problémái is felszínre kerülnek, mint az étkezési zavar.

A produkció korántsem ért el akkora sikert, mint amire a stáb számított egy ilyen forgatókönyvtől, valamint ekkora produceri és színészi profizmustól. Bár a rajongók és a kritikusok is pozitívan szóltak a műről, a díjátadókról nagyon kevés eredménnyel távozott. Egész idáig Stewart egyetlen Golden Globe-jelölést kapott, melyet végül Nicole Kidman nyert el, valamint a film 2021-ben a Velencei Filmfesztiválon megkapta az Arany Oroszlán-díjat.

Stewart a közleményében a mentális betegségekről beszélt nyíltan, de nem nem csak szavakkal akart fontos beszélgetéseket elindítani a témáról, hanem adományozni is kezdett a National Alliance on Mental Illness nevű szervezet számára.


Nyitókép: Instagram/spencer_movie