Lady Gaga és  Joaquin Phoenix a Joker című filmben

A Joker rendezője elárulta, miért Lady Gagát választotta Harley Quinn szerepére

Todd Philips, a Joker: Folie à Deux rendezője nemrég elárulta, miért Lady Gagát választotta Harley Quinn szerepére.


A Las Vegas-i CinemaConon április 9-én tartott beszédében felidézte a film korai castingját, és megosztotta, hogy Gagát szerette volna a szerepre, „mert ő varázslatos".

Producer voltam a Csillag születikben. Akkor találkoztam vele először igazán, és láthattam a munkáját. Amikor ezt a forgatókönyvet írtuk Scott-tal [Silver], ő folyton visszatért hozzá

− folytatta Philips, aki a 2019-es Joker rendezője.

A folytatásban, amely október 4-én érkezik a mozikba, Joaquin Phoenix játssza a címszereplő gonosztevőt, szemben Gagával (valódi nevén Stefani Germanottával), aki a szerelmét, Harley Quinnt alakítja. A CinemaConon Philips bemutatta a várva várt musical első trailerét is.

A trailer Jokerrel és Harley-vel kezdődik az Arkham Asylumban.

Tűnjünk el innen

− mondja Gaga karaktere, mielőtt a páros megszökik a létesítményből, és megkezdi kaotikus átalakulását bohócarcú alteregójukká.

Később a klipben a pár egy háztetőn táncol, és a dal és a tánc segítségével kötődnek egymáshoz. A What the World Needs Now Is Love feldolgozását játsszák. Aztán egy bíróság lépcsőjén sétálnak egy állítólagos tüntetőkből álló tömeg mellett, egy Joker & Harley című televíziós varietéműsort vezetnek, és Gotham City utcáin rohangálnak.

Sok rajongó − köztük Gaga Little Monsters rajongói is − kommentálta a kétperces teasert. Az X-en (korábban Twitter) az egyik felhasználó azt írta, hogy készen áll Gaga „humanizált Harley Quinn verziójára", míg egy másik felhasználó „fenomenálisnak" nevezte az előadást.

Aki kitalálta, hogy Lady Gagát egy pszichológiai thriller x musicalbe castingolja, az egy zseni volt! A Joker főszerepére született. Karrierje minden egyes lépése ehhez a pillanathoz vezetett

− kommentálta egy másik rajongó.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Profimedia