Pedro Pascal és Bella Ramsey a Last of Us egyik jelentében

Minden, amit a The Last of Us 2. évadáról eddig tudunk

A TheLast of Us a 2023-as év egyik nagy meglepetése volt; nem is sejtettük, hogy szükségünk van egy ilyen posztapokaliptikus drámára.



A sorozat az HBO Europe streaming szolgáltatásának eddigi legnézettebb címe lett, valamint három Golden Globe-jelölést és 25 Emmy-jelölést is kapott, és nézettségben is felülmúlta a várakozásokat, így nem meglepő, hogy Bella Ramsey és Pedro Pascal visszatér a 2. évadában.

A kilenc epizódos 1. évad nagyrészt hű maradt a játék történetéhez, bár volt néhány fontos különbség, például Bill (Nick Offerman) és Frank (Murray Bartlett) karakterének kibontása a 3. epizódban. Míg az első évadban bizonyos jeleneteket gondosan újraalkottak felvételről felvételre, a második évad részben a játék folytatásán, a The Last of Us II. alapul, amely több évvel az első rész eseményei után bontakozik ki.

Most összeszedtünk mindent, amit eddig tudunk a második évadról.

​Mikor láthatjuk?

Bár még nincs hivatalos megjelenési dátuma a 2. évadnak, sajnos úgy tűnik, hogy a WGA írósztrájk és a SAG-AFTRA tavalyi sztrájkja miatt még várnunk kell egy kicsit.

Az Entertainment Weeklynek adott interjújában 2023 augusztusában a sorozat társalkotója, Craig Mazin azt mondta:

Szinte biztos, hogy nem fogjuk tudni elkezdeni a forgatást, amikor reméltük, ami felzaklató. De mindannyian készen állunk az indulásra.

Mazin elmondta, hogy ő és a sorozat társalkotója és az eredeti játék fejlesztője, Neil Druckmann már az egész második évadot megtervezték, bár valószínű, hogy az elkészítés még évekig tart. A sztrájkok előtt az HBO 2025-ös premierdátummal számolt, így a késések miatt ez azt jelentheti, hogy a második évad csak 2026-ban landol.

A sorozat központi szereplőiként a rajongók által kedvelt Bella Ramsey és Pedro Pascal visszatérnek Joel és Ellie szerepében. A többi szereplő konkrétumainak meghatározása kicsit bonyolultabb, tekintve, hogy attól függ, hogy a csapat mennyire szorosan kívánja követni a játék folytatásának, a The Last of Us Part II-nek a történetét.

The Last of Us, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Az eddig hallottak alapján azonban úgy tűnik, hogy a játék folytatásának néhány kulcsszereplője fel fog tűnni, és a csapat már most is szorgalmasan építi a szereplőgárdát. Íme néhány színész, akik Pedro Pascal és Bella Ramsey mellett csatlakoznak majd a második évadhoz:

Isabela Merced mint Dina

Isabela Merced a legutóbbi új szereplő, akit a napokban jelentettek be. A színésznő a Dóra és az elveszett Aranyvárosban játszott, valamint kulcsszerepet kapott a hamarosan megjelenő Madame Web című filmben is. Merced Dinát alakítja, „egy szabad szellemű nőt, akinek Ellie iránti odaadását próbára teszi az általuk lakott világ brutalitása".

Young Mazino mint Jesse

A Variety 2024 januárjában jelentette be, hogy Young Mazino − aki leginkább a kritikusok által is elismert Netflix-sorozat, a BeefPaul szerepéről ismert − fogja alakítani Jesse karakterét a második évadban, aki „a közösségének oszlopos tagja, aki mindenki más szükségleteit a sajátja elé helyezi, néha szörnyű áron".

Kaitlyn Dever mint Abby

Kaitlyn Dever is csatlakozik a 2. évadhoz Abby szerepében, aki korábban olyan filmekben szerepelt, mint az Éretlenségi és a Rozalin. Abby „képzett katona, akinek fekete-fehér világnézete megkérdőjeleződik, miközben bosszút akar állni azokért, akiket szeretett”.

​A cselekmény

Bár a TheLast of Us 2. évadának cselekménye a második rész játékának elemeit építi be, Mazin megjegyezte, hogy ez a sorozat jelentősen különbözni fog a játéktól.

​Mikor jön a trailer?

Tekintettel arra, hogy a TheLast of Us második évadának forgatása még nem kezdődött el, még eltart egy darabig, amíg kapunk egy trailert.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia