Egy telefon, amin Marvel-filmet néznek

Egy jó Marvel-filmmaraton? Összegyűjtöttük a 6 legjobbat

A Marvel szuperhőseiből sosem elég, két friss megjelenés között pedig jó néha feleleveníteni a régi történéseket. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a hat legjobban sikerült produkciót, hogy már csak le kelljen feküdni és relaxálni, míg kedvenc szuperhőseink harcolnak.


6. Fekete Párduc

A Polgárháború eseményei után a film főszereplője visszatér hazájába — Wakandába —, ahol elfoglalja a trónt és ő lesz a Fekete Párduc. Az afrikai kontinensen elterülő ország csúcstechnológiájával és eddig sosem mutatott kultúrájával tökéletes hátteret nyújt az eseményeknek, mindezek mellett pedig nem is kell más, mint egy kiváló ellenfél az újdonsült szuperhősnek.

5. Amerika Kapitány: A Téli Katonája

Sok filmkritikus szerint a Marvel-filmek titka, hogy elsősorban vígjáték/akció/thriller műfajúak, és csak másodsorban próbálnak szuperhősökről szólni. Ha ez igaz, akkor a Tél Katonája egy fantasztikus kémfilm, melyben Steve Rogers továbbra is igazodni próbál a mai világhoz, viszont szembe kell néznie egy bérgyilkossal, akinek a kiléte felforgatja az életét.

4. Pókember: Nincs hazaút

Közvetlenül a második rész eseményei után Peter Parkernek le van leplezve a személyazonossága, így a világ minden tekintete rászegeződik. Ez természetesen rengeteg gondot szül, a megoldásra tett próbálkozás pedig csak ront a helyzeten. A trilógia kétségtelenül legjobban sikerült részéről van szó, melyben bőven van humor, akció és keserűség is.

3. Bosszúállók: Végtelen háború

A Marvel-univerzumban ezen a ponton már rengeteg szuperhőst megismerhetett a közönség, szóval a stúdiónak már nem is volt más dolga, mint hogy mindegyikőjüket egy képernyőbe szorítsa. Ez meg is történt, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális, a rajongóknak pedig felbecsülhetetlenek azok a pillanatok, amikor két különleges karakter először találkozik egymással.

2. A Galaxis Őrzői

Egy mosómedve, egy fa, Thanos lánya, egy gyászoló gyilkos és egy okoskodó embergyerek talán nem tűnik a legjobb kombinációnak egy szuperhőscsapat számára, de A Galaxis Őrzőinek bevált. A szereplők találkozása és összecsiszolódása az egyik legjobb eredetsztorit adta ennek a világnak, kalandjaik pedig egyszerre viccesek és izgalmasak.

1. Bosszúállók: Végjáték

Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a Végjáték nyerte el az első helyet, hiszen talán még a Végtelen háborúban feltűnt seregnél is egy nagyobb csapat száll szembe a fő gonosszal, végezetül pedig a várt happy end is elérkezik, bár ez a győzelem bánatot is tartogat magában.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: space.com