A Szívek szállodája szereplői

5 alkalom, amikor Lorelai-nak igaza volt a Szívek szállodájában

A Szívek szállodájában a főszereplők gyakran hoztak megkérdőjelezhető döntéseket, ezzel szemben sokszor nagy életbölcsességekre is rájöttek. Alábbi cikkünkben öt olyan esetet gyűjtöttünk össze, amikor Lorelai Gilmore-nak egyértelműen igaza volt.


1. A fájdalmas érzések megélése

Sok rajongónak ez a kedvenc tulajdonsága az idősebb Gilmore-lányban. Érzelmi intelligenciájának köszönhetően nem szégyelli, hogyha szomorú, feldúlt, vagy éppen egy nehéz időszakon megy át, így ki is tudja fejezni azokat az érzésit. Roryt természetesen ugyanerre neveli, ezért állandó kapcsolattartásuk közben nagy hangsúlyt fektetnek a negatív történések kitárgyalására is.

2. Az önsajnálatnak is megvan a helye

Amikor Rory szívét Dean összetöri, akkor a fiatal lány hétvégi teendőibe menekül, hogy azokat végezve elfelejtse megélni az érzéseit. Édesanyja reakciója erre, hogy egy szakítás után időt kell szakítani a szomorkodásra, amit leginkább egészségtelen ételekkel, szomorú filmekkel, valamint rengeteg sírással lehet legjobban kivitelezni.

3. Lorelai hozzáállása a szüleihez

Lorelai a sorozat egésze alatt folyamatosan vitatkozik szüleivel — Emilyvel és Richarddal —, és bár sokaknak úgy tűnhet, hogy néha az idősebbeknek van igazuk, érdemes megvizsgálni a másik nézőpontot is. A legidősebb Gilmore-oknak a legfőbb problémájuk, hogy lányuk fitalon elszökött tőlük, majd nélkülük nevelte fel az unokájukat.

Ezzel szemben a Screen Rant cikke szerint a fiatal anyukának meg kellett tennie ezt a lépést, hogy az állandó kritizálás nélkül tapasztalja meg az életet. Ebből a szempontból tökéletesen reagált a konfliktusokra.

4. Hagyja, hogy Rory megismerje a nagyszüleit

Az epizódokban több megható jelenet is van Rory és nagyszülei között, akik nagyon büszkék unokájuk iskolai teljesítményére és hozzáállására. Rajongók meglátásai alapján érett döntés volt Lorelai-tól, hogy lánya rendszeresen találkozhatott Emilyékkel, annak ellenére, hogy neki rossz gyermekkori tapasztalatai vannak. Ez mindenképpen egy önzetlen cselekedet tőle, ami szükséges volt lánya felneveléséhez.

5. Rory nem hagyhatja el a Yale-t

Amikor Rory ott akarja hagyni az egyetemét egy jacht ellopása után, egyértelműen az egyik legvitatottabb történetszál a szériában. Sokan viszont Lorelai-al értenek egyet, aki ösztönözni akarja lányát a folytatásra és komoly beszélgetést akar vele folytatni az ügyről. Bár a módszere visszásnak tűnik, bizonyos értelemben inkább neki lehet igazat adni.