A Louvre új kollekciójának az egyik darabja

A Mona Lisa újragondolva​ jelenik meg a Louvre és az UNIQLO új kollekciójban

A Mona Lisa a világ leghíresebb festménye, ezáltal a Louvre legfontosabb látványossága is. Erre a képre épül a híres múzeum és az UNIQLO új, közös kollekciója, de da Vinci művén kívül több világhírű alkotás sajátos értelmezése is felkerült pólókra, tányérokra és bögrékre.


A világhírű párizsi múzeum, a Louvre tavaly jelentette be négyéves együttműködésének kezdetét a japán márkával, a UNIQLO-val. Bár a közös munka még nem régóta tart, az eső darabok újszerűnek és ötletesnek tűnnek.

A kollekció darabjait Yu Nagaba illusztrátor egyedi stílusú rajzaival díszítették. A művész legtöbb dizájnját fekete-fehér vonalak használatával valósítja meg, most pedig olyan világhírű festményeket alkothatott újra saját elképzelése szerint, mint da Vinci Mona Lisája vagy Vermeer Csillagásza — írta a Hypebeast.

Ezeket az újragondolt műveket kiegészítő tárgyakon is elhelyezték, így bögréket és tányérokat is meg lehet vásárolni ezekkel a modern, de mégis művészeti jelentőséggel bíró mintákkal. Természetesen pólók is készültek különböző színekben, melyeket remélhetőleg sok emberen lehet majd látni.