Netflix logója egy tévé képernyőjén

A Netflix AI-manipulált képet használt dokumentumfilmjében

Nagyon úgy tűnik, hogy a streamingszolgáltató a mesterséges intelligencia által generált vagy manipulált képeket használt egy nemrégiben készült dokumentumfilmjében.

A Netflix a fotókat arra használta a 2010-ben Kanadában történt, bérgyilkosságról szóló dokumentumfilmjében, hogy illusztrálják a tettes egykori „pezsgő, boldog, magabiztos és nagyon őszinte” személyiségét, ahogyan középiskolai barátja jellemezte.

A What Jennifer Did című film 28. perce körül megjelenő fotó az AI által generált képek minden jellemzőjét hordozzák, a furán kinéző kezektől és ujjaktól az eltorzult arcvonásokon és túlságosan hosszú metszőfogon át a háttérben lévő deformált tárgyakig.

A mesterséges intelligencia használata egy valós személy leírására egy bűnügyi dokumentumfilmben igen csak furcsa.

Volt már arra példa, hogy cégek fiktív, mesterséges intelligencia által generált anyagokkal álltak elő díszletként – az HBO True Detective című sorozatának egyik legutóbbi epizódjában bizarr, mesterséges intelligencia által generált plakátok szerepeltek egy felvétel hátterében – de képeket generálni egy valós személyről, aki ráadásul még mindig börtönben van, és csak 2040 körül helyezhetik feltételesen szabadlábra, nagyon más helyzet, írja cikkében a Futurism.

A lap kereste a Netflixet, hogy kommentálja a hírt, de egyelőre nem kaptak választ.

Nyitókép: Unsplash