Okos hűtőszekrény előtt álló férfi

Ez az okos hűtő recepteket ajánl a benne lévő termékek alapján

A Samsung egyre több termékébe integrálja a mesterséges intelligenciát, most legújabb okos hűtőjébe.

A Samsung nemrég mutatta be új, mesterséges intelligenciával működő okos hűtőszekrényét, amely képes felismerni a benne elhelyezett élelmiszereket, és az összetevők alapján recepteket ajánl.

A Bespoke 4-Door 4 Flex hűtőszekrény AI Family Hub+ funkcióval egyike volt azon termékeknek, amelyekbe jelentős mesterséges intelligenciát (AI) építettek be, mivel a dél-koreai cég tervei között szerepel az AI-technológia használatának további növelése, írja az Independent.

A Samsung a Las Vegas-i CES technológiai kiállítás előtt bemutatott új termékei között egy csúcskategóriás 8K televíziót, a Neo QLED 8K QN900D-t is bejelentette, amely az AI segítségével automatikusan javítja és átkonvertálja az alacsonyabb felbontású tartalmakat, valamint elemzi és felerősíti a hangokat és a háttérzajokat a nézési élmény javítása érdekében.

A mesterséges intelligencia fokozott alkalmazása az eszközök használatában a fogyasztói élmény fokozása érdekében, várhatóan az egyik legfontosabb trend lesz az éves technológiai kongresszuson, amelyen az iparág legnagyobbjai vesznek részt.

Hétfőn a Volkswagen autógyár bejelentette, hogy az idei évtől kezdve beépíti autóiba a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciával működő chatbotot.

A Samsung szerint új okos hűtőszekrénye akár 33 különböző élelmiszert is képes felismerni, és az általa azonosított tételek alapján ételrecepteket ajánl, a fogyasztók pedig felhasználási határidőt is beállíthatnak a tételekre, és a hűtőszekrényük értesítést küldhet a felhasználásukról, hogy csökkentse az élelmiszerpazarlást.

A vállalat azt is megerősítette, hogy bővíti a mesterséges intelligencia használatát az otthoni készülékeiben, beleértve az új AI Laundry Combo mosó-szárítógépet, amely a mesterséges intelligencia segítségével automatikusan személyre szabja a mosási ciklusokat és megtanulja a felhasználói szokásokat.

Emellett a cég új porszívó- és robotmop-tisztítója, a Bespoke Jet Bot Combónak a továbbfejlesztett mesterséges intelligenciája jobban képes felismerni a különböző típusú padlókat, sőt a szőnyegek hosszát, valamint a foltokat is, így javítva a tisztítási képességeit.

JH Han, a Samsung készülékélményért felelős vezetője szerint a mesterséges intelligencia lehetővé teszi majd, hogy a csatlakoztatott eszközök javítsák a mindennapi életet, miközben nem tolakodóak és a háttérben maradnak.

„A mesterséges intelligencia megjelenésével az intelligensebb, jobb élmények újradefiniálják majd az életünket. A Samsung nagy teljesítményű eszközeinek széles portfóliója, valamint a nyílt együttműködésre való törekvés segít abban, hogy az AI és a hiperkapcsolhatóság mindenki számára elérhetővé váljon”

– fogalmazott.

A technológiai óriásvállalat Samsung két autógyártóval is új partnerséget jelentett be az intelligens otthonok és autók jobb összekapcsolása, valamint az elektromos autók töltése és az otthoni energiafelhasználás körüli energiagazdálkodás terén.

A koreai Hyundai céggel kötött megállapodás révén a felhasználók összekapcsolhatják intelligens otthonukat és autójukat, így a felhasználók képesek lesznek előre bekapcsolni a fűtést az autójukban, mielőtt használni kezdenék azt, valamint a csatlakoztatott autójukból vezérelhetik az olyan intelligens otthoni vezérlőket, mint a fűtés és a garázskapuk.

Emellett, az Elon Musk Teslájával az Egyesült Államokban kötött új kapcsolat révén a Samsung felhasználói a SmartThings Energy platformon keresztül képesek lesznek kezelni az elektromos járművek bármely töltőjének, valamint a Tesla bármely más energiatermékének, például a Powerwall otthoni akkumulátor- és napelem-kezelő rendszerének energiafelhasználását.

A CES-en a Samsung továbbá azt is bejelentette, hogy az először 2020-ban bejelentett robot-társát, Ballie-t is frissítették, így most már képes együttműködni más okosotthon-eszközökkel, valamint videót és képeket vetíteni a falakra, hogy segítsen a napi feladatokban, például a videotelefonálásban vagy az emlékeztetőkben.

Nyitókép: Shutterstock