okosszemüveget tart egy nő

Vége a kínos randiknak: egy új okosszemüveg a szádba adja a megfelelő mondatokat

A Stanford Egyetem egyik ravasz diákkutató csoportja olyan okosszemüveget fejlesztett ki, amely képes megjeleníteni az OpenAI GPT-4 nagy nyelvi modelljének kimenetét − ezzel előnyt jelenthet a következő állásinterjú, vagy akár randi során.


A rizzGPT névre keresztelt eszköz „valós idejű karizma” (CaaS) szolgáltatást kínál viselőjének, és „meghallgatja a beszélgetésedet, hogy pontosan megmondja, mit mondj legközelebb"

− magyarázta Bryan Hau-Ping Chiang, a Stanford hallgatója egy friss tweetben.

Ezzel búcsút mondhatsz a kínos randiknak és állásinterjúknak.

A Brilliant Labs által épített szemüveg monokli-szerűen gyakorlatilag bármilyen szemüvegre felpattintható. Rendelkezik kamerával, mikrofonnal és egy nagy felbontású kijelzővel, amely a GPT-4 által generált szöveget mutatja.

Az OpenAI beszédfelismerő szoftvere, a Whisper lehetővé teszi, hogy a szemüveg a beszédet közvetlenül a chatbotba táplálja, amely másodpercek alatt képes válaszokat generálni viselőjének.

Szia Varun, hallom, munkát keresel a React Native-nél

− kérdezte Alix Cui, a Stanford oktatója a Twitteren közzétett rövid bemutató során.

Az okosszemüveg által generált szöveg, amelyet az eszköz apró képernyőjén jelenítettek meg, és amelyet a Stanfordon dolgozó Varun Shenoy olvasott fel hangosan, valójában azért kissé hiányos volt.

Köszönöm az érdeklődését. Az elmúlt hónapokban tanulmányoztam a React Native-ot, és biztos vagyok benne, hogy rendelkezem a munkához szükséges készségekkel és tudással

− hangzott Shenoy válasza a szemüveg irányítása alapján.

Abból ítélve, hogy Shenoy beszéde akadozott, miközben az apró képernyőről olvasta az ajánlott sorokat, még bőven van munka a szemüveggel, hogy az eszköz zökkenőmentesen használható legyen egy állásinterjún, pláne egy randin.

Teljesen rábízni magunkat a GTP-4-re, hogy mit mondjunk egy potenciális partnernek vagy munkaadónak, egyelőre szörnyű ötletnek tűnik − és valószínű, hogy egyelőre az elhangzó beszélgetés kínosabb lenne a mostaniaknál.

Nyitókép: Shutterstock

(Futurism)