Margot Robbie Barbie ruhában

Margot Robbie sminkese és fodrásza elárulta a Barbie-csillogás titkát

Hogyan jeleníthető meg a filmvásznon a világ legikonikusabb babája, a Barbie? Ezen a kérdésen rágódott sokáig Ivana Primorac haj-és sminkmester is, aki végül csodát művelt Margot Robbie-val.


Egy évvel a forgatás megkezdése előtt már komoly munkába csaptak a jelmeztervezők, sminkesek és fodrászok, hogy sikerüljön tökéletesen leutánozni a Barbie-babák kinézetét. Ivana a Glamournak mesélt erről az időszakról.

„Az összes babát referenciapontként használtuk. Tehát az volt a kérdés, hogy hogyan alakítsuk át az embereket babákká? Ezt hosszasan vitattuk”

– mesélte Ivana.

De hogyan sikerült a sztár sminkes-fodrásznak teljesen életre keltenie a Barbie-babát?

Ivana eleinte egy célt tűzött ki: valami olyat kell alkotni, aminek „műanyag” kinézete van, hajban és sminkben is.

„Egy olyanfajta csillogásról és tökéletességről van szó, ami nem evilági és nem emberi”

– mondta.

A tervezés, a megbeszélések és a forgatókönyv módosítások során Ivana rájött, hogy Barbie-tökéletességének nem kell annyira szó szerint értendőnek lennie. Néhány próba után gyorsan kizárta a babák műanyag kinézetére való törekvést, és sokkal földhözragadtabb oldalról közelítette meg Barbie-t.

„Rájöttünk, hogy a Barbie-baba önmagunk legjobb változatát képviseli. Ha elképzelni, önmagad legjobb verzióját, akkor a hajadat és a sminkedet is szépnek képszeled el. De nem feltétlenül műanyag kinézetet szeretnél. Így rájöttünk, hogy ez a titok nem a műanyag csillogásban lesz”

– mondta.

Ehelyett Primorac úgy döntött, hogy az arányokra összpontosít, és nagy figyelmet fordított az olyan apróbb részletekre, mint a bőr simasága és színe, hogy a Barbie babák tökéletességét közvetítse.

Ezen kívül egy különleges testsminket is készítettek Margot számára, hogy tökéletes legyen a bőr a lábain, hiszen arra is sok figyelem kerül a filmben, főleg, mert sokáig csak lábujjhegyen jár.

„Leforgattuk a felvételt, és amikor megnéztük, tulajdonképpen tökéletes volt. Aggódtam a sarka és a lábujja miatt, meg a ráncok miatt a lábujján, de gyönyörűen kiegyenlítettük a lábát az összes testfestéssel és színnel. Egyikünknek sincs egyenletes bőrszíne, a bőrszínünk kissé változik, és miután ezt megcsináltuk, a lába tényleg tökéletes lett.”

Természetesen sokat számított, hogy a forgatásokon profi sminkmesterek, fodrászok és öltöztetők vettek részt, de rengeteget segített Margot is a munkájukon a szigorú otthoni bőrápolási rutinjával, amit be is tartott.

Nyitókép: Profimedia