Matthew McConaughey és Kate Hudson a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmben

Matthew McConaughey régi romkomja újra a Netflix top10-es listáján

A Matthew McConaughey és Kate Hudson főszereplésével készült Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt 21 évvel azután, hogy 2003-ban debütált a mozikban, újból a Netflix tíz legjobb filmje között szerepel.


A Donald Petrie által rendezett filmben Andie Anderson (Hudson) tanácsadással foglalkozó rovatvezetőt követhetjük nyomon, aki egy olyan cikken dolgozik, amely arról szól, hogyan lehet 10 nap alatt rávenni egy férfit, hogy elhagyjon. A szóban forgó férfi a cégvezető Ben Berry (McConaughey), aki épp most fogadott munkatársával, hogy 10 nap alatt bármelyik nőt képes rávenni, hogy szeressen belé. Ellentétes céljaik ellenére a két fél kötődni kezd egymáshoz.

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt világszerte 177 millió dolláros bevételt hozott 50 millió dolláros költségvetésből, ami a megjelenés idején abszolút sikernek számított. Most a Netflixen való elérhetőségének köszönhetően újra nagy népszerűségnek örvend.

​Mit jelent a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt újbóli népszerűsége?

Úgy tűnik, a Z generáció élvezi a romantikus fantáziát.

Miközben rengeteg millenial nézi újra a Netflixen a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmet, úgy tűnik, hogy a 2000-es évek eleji romantikus komédia a Z generációban egy teljesen új közönségre talált. Az elmúlt évben egyre több Z generációs filmnéző kommentálta a TikTok-on a romkomokat, amelyek az ezredfordulós kultúra alapdarabjai voltak. Ezzel jelentősen megnövelték a népszerűségüket, még évekkel az eredeti megjelenésük után is.

A film egy olyan főszereplőt mutat be, akinek a munkájából van elég pénze kifizetni egy szépen berendezett lakást a nagyvárosban, nagy baráti társasága és jóképű szereleme van. Mindez a Z generációsok számára olyan, mintha egy másik világba lépnének be. A 2000-es évek eleji romkomokban a főszereplőknek mindene megvan, és ebben a különleges fantáziavilágban szépen el lehet veszni.

​Miben rejlik A Hogyan veszítsünk el egy srácot 10 nap alatt titka?

A filmnek minden szükséges összetevője megvan ahhoz, hogy egy sikeres és időtálló romantikus komédia legyen, más szóval kultfilm. Ahogy McConaughey próbálja leplezni az arckifejezését, miközben Hudson egy szerelmi páfrányt ajándékoz neki, az egyike azoknak a klasszikus romkom pillanatoknak, amelyek miatt a nézők még évek múlva is hahotázva nézik vissza a jelenetet.

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt egy vicces és bájos film, amely bemutatásakor jól teljesített, és az emberek kedvence, akihez újra és újra visszatérnek. Ha valaha is elkészül a folytatás, fogadjunk, hogy a közönség még 21 évig gyönyörködhet benne.

Forrás: Screenrant

Nyitókép: Paramount Pictures