Francis Ford Coppola Megalópolis című filmjének plakátja

Coppola szerint „baleset áldozata” volt a Megalópolis trailere

Francis Ford Coppola az Entertainment Tonightnak a Megalópolis torontói vetítésén elmondta, hogy „nem biztos benne, hogy mi történt” az első trailerrel, de némi felelősséget magáénak tulajdonított.


„Én vagyok az, aki azt mondta, hogy rossz kritikák voltak, de nem tudom. Hiba volt, baleset, nem vagyok biztos benne, hogy mi történt”

– nyilatkozta nemrég a rendező.

Történt ugyanis, hogy a film egy újabb előzetesében egy rakás negatív idézetet tettek be Francis Ford Coppola korábbi, a Megalópolishoz hasonlóan szintén vegyes fogadtatásban részesülő filmjei, például A keresztapa, az Apokalipszis most és a Drakula kritikáiból.

Ezekkel azonban az volt a probléma, hogy az idézetek nem voltak valósak, miközben olyan embereknek tulajdonították őket, akik nem, vagy nem az említett filmről írták az említett idázeteket-

Az azóta eltávolított trailer Megalópolis-t egy újabb félreértett Coppola-játékfilmként pozicionálta, amelyet a következő évtizedekben is kritikai sikerként fognak számon tartani. De amikor kiderült, hogy az idézetek kitaláltak, és valószínűleg egy mesterséges intelligencia chatbot készítette őket, a forgalmazó Lionsgate visszavonta a trailert, bocsánatot kért, és megszakította a kapcsolatot a felelős marketing tanácsadóval.

„A Lionsgate azonnal visszahívja a Megalopolis című filmünk trailerét. Őszintén elnézést kérünk az érintett kritikusoktól, valamint Francis Ford Coppolától és az American Zoetrope-tól az átvilágítási folyamatunkban elkövetett megbocsáthatatlan hibáért. Elcsesztük. Sajnáljuk”

– fogalmazott a cég szóvivője az IndieWire-hez eljuttatott közleményében.

Arról, hogy mire számíthatnak a rajongók a Cannes-ban debütált, majd később a TIFF-en bemutatott Megalópolis-tól, a rendező az ET-nek azt mondta:

„Ez nem olyan, mint bármi, amit eddig láttatok. Olyan filmet akartam találni, ami csakis az enyém. Amikor John Grisham Az esőcsináló című filmjét készítettem, elindultam és kiléptem. Csak azt mondtam: 'Tanulni akarok, és megtanulni, hogy mi az én filmem, bármi is legyen az'. És 14 évnyi ilyen típusú kísérletezés után aztán kijöttem, és csináltam egy olyan filmet, ami az én filmem.”

Coppola az Empire-nek korábban úgy nyilatkozott, hogy a Megalópolis egy olyan játékfilm, amely „félelem nélkül ugrik az ismeretlenbe”.

„Mint tudjuk, az általunk tisztelt művészet – BizetCarmenje, olyan művészek, mint Picasso, Monet és Matisse – olyan művészet, amelyet a maga idejében túl kockázatosnak vagy kudarcnak tekintettek. Az Apokalipszis most tökéletes példa erre. Amikor megjelent, az emberek azt mondták: 'Mi a fene ez?' De soha nem álltak le a megnézésével. A Megalópolist nem lehet címkézni. És ez nagyszerű. Az ilyen filmeket szeretem”

– fogalmazott.

Az Adam Driver, Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Jon Voight, Dustin Hoffman, Shia LaBeouf és Laurence Fishburne főszereplésével készül Megalópolis szeptember 27-én kerül a mozikba.

(Indiewire)

Nyitókép: megalopolisfilm/Instagram