Olivia Newton-John és John Travolta a Grease-ben

„Azt remélem, halott vagy" − 7 filmes párkapcsolat, ami valójában mérgező volt

Mindenki emlékszik a mozi nagy szerelmi találkozásaira. Hollywood mindig is imádta azokat a történeteket, amelyekben két ember a legvalószínűtlenebb körülmények között találja meg a lelki társát.


Ám a dolgok nem mindig alakulnak így. Egyes filmek a romantika sötétebb oldalát választják: olyan szerelmi viszonyokat mutatnak be, amelyek gyorsan elmérgesednek és a pusztulásba torkollnak.

Ez gyakran szándékos, néha azonban a kapcsolat mérgezettsége és az emberek össze nem illése, teljesen véletlenszerű, mivel eredetileg ezt is szívmelengető szerelmi történetnek szánták. Nézzünk most meg pár ilyet!

​1. Igazából szerelem


Szinte nehéz kiválasztani a legmérgezőbb kapcsolatot az igazából szerelem egymásba fonódó románcainak svédasztalából. A mi választásunk végül a Hugh Grant által alakított miniszterelnök és az ifjú munkatárs, Martine McCutcheon közötti émelyítő kapcsolat. De emellett is bőséges a választék.

​2. Házassági történet


Igazi zsigeri vitriolos pillanatok vannak a viszálykodó házastársak, Adam Driver és Scarlett Johansson között Noah Baumbach 2019-es Oscar-díjas drámájában. Bár a jelenetet már szétmémelték, nem lehet letagadni, mennyire kellemetlen, amikor Adam Driver a „Minden nap, amikor felébredek, azt remélem, hogy halott vagy" szavakat köpködi gyermeke anyjára.

​3. Alkonyat


Korosztályi különbségekről szóló diskurzus ide vagy oda, van valami kétes abban, ha egy 100 éves vámpír egy tinédzser diáklánnyal randizik. Az Alkonyat-filmek makacsul szentimentálisak Bella (Kristen Stewart) és Edward (Robert Pattinson) románcát illetően, de nem szemet hunyni afelett, hogy az ő románcuk valójában mélyen mérgező.

​4. Hidegháború


Egy másik film, aminek simán lehetne a Toxikus kapcsolat címet is adni: a 2018-as lengyel dráma egy tehetséges fiatal énekesnő (Joanna Kulig) és egy zenei rendező (Tomasz Kot) szenvedélyes románcát követi nyomon. Vannak benne szép és megható pillanatok, de leginkább csak azt a nyugtalanító érzést kelti bennünk, hogy itt két ember egy kölcsönösen boldogtalan szenvedélyben vergődik.

​5. Elemi ösztön


Nem kell nyomozónak lenni ahhoz, hogy kitaláld, hogy valami nincs rendben a Michael Douglas által alakított Nick Curran, a zord rendőrnyomozó és Sharon Stone által játszott Catherine Tramell, a csábító írónő − aki Nick legújabb gyilkossági ügyének első számú gyanúsítottja − közötti románcban. Paul Verhoevan korszakalkotó erotikus thrillerében a szex és az erőszak összefonódik.

​6. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt


A kilencvenes évek sok-sok problémás romkomja között ez a film Kate Hudson és Matthew McConaughey meglehetősen szégyenteljes kapcsolatát állítja a középpontba. Mivel mindkét fél végig manipulálja és becsapja a másikat, a film egyúttal számos nemi klisét is népszerűsít a randizásról.

​7. Grease


A Grease-ben sok mindennel bajunk lehet, a randierőszakos vicctől kezdve a bizarr túlkoros szereposztásig. De a központi románc − a harmatos szemű Sandy (Olivia Newton-John) és a bőrkabátos Danny (John Travolta) között − talán a legrosszabb a sok közül. A film egy elég szörnyű üzenettel zárul, mivel Sandy egész személyiségét újrateremti, csak hogy kedvesének kedvében járjon.


Forrás: Independent

Nyitókép: Profimedia