A Megszállottak viadala című sorozat két szereplője

Valóban meghal ez a karakter a Megszállottak viadalában?

A sorozat 4. évadjának 5. része egy meglepő fordulattal ér véget, ugyanis az egyik kulcsszereplő minden eddiginél közelebb kerül a halálhoz. Az epizód már nem mutatja be a végkifejletet, alábbi cikkünkben viszont erről az esetről és a folytatásról beszélünk. Vigyázat, spoilerek következnek!

A szóban forgó epizód zárójelenetében Eve rémülten néz Villaneller-e, miután egy merényletet követtek el ellene. A lány hátába egy nyilat lőttek, mely ellen nem tudtak semmit tenni. Az esetet követően a főszereplő lány kétségbeesetten próbál segíteni barátnőjén és tétlenül kémleli azt a helyet, ahonnan az elkövető lőhetett. Vajon tényleg meghal a karakter?

Számos hasonló sorozat él olyan eszközökkel, melyek egy kicsit átverik a képernyők előtt ülő nézőket, annak érdekében, hogy nagyobb izgalmat váltsanak ki egy-egy felvonás között. Éppen ilyen az is, amikor valamilyen sorosfordító esemény látszatát keltik az epizódok végén, hogy a rajongók figyelmét fenntartsák a folytatásig. Ezeknek sokszor csak a meghökkentés a céljuk, valójában pedig semmi különleges nem történik a sztoriszálban.

Éppen ez fordult elő a mi helyzetünkben is, ugyanis egy résszel később Villanelle-ről kiderül, hogy túlélte a támadást, a továbbiakban pedig jobban érzi magát, mint valaha. Eve egy biztonságos szobába menekítette őt Constantin és az új bérgyilkos-gyakornok, Pam mellé. Ennek ellenére a sorozat angol címe (Killing Eve) már a kezdetek óta felvet egy kérdést a nézőkben, mégpedig, hogy sejthetik-e belőle a végkifejletet.

Joggal gondolható, hogy a széria befejezésében a címszereplő nőt elveszítjük, viszont ezt nem lehet biztosra tudni. Tekintve, hogy a történet már régóta elszakadt az eredeti Villanelle-könyvsorozat útjáról, így csak a készítők tudhatják, mi vár kedvenc karaktereinkre a jövőben. Bár sem Eve, sem pedig Villanelle nem halnak meg az epizódban, azért egy gyilkosságra sor kerül, ugyanis a rész második felében ketten megölik Hélène-t.

Forrás: Vanity Fair